<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsrally i Asia

EU-enighet satte fart på de asiatiske børsene fredag (oppdatert med slutt Tokyo og Hong Kong).

Publisert 29. juni 2012 kl. 06.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 410 ord
Mann foran aksjekursskjerm i Japan - Foto: AP

Da Tokyo-børsen stengte var Nikkei opp 1,5 prosent til 9.006,78, og sluttet dermed over nøkkelnivået 9.000 for første gang på syv uker. Den bredere Topix-indeksen klatret 1,5 prosent til 770,08Hang Seng steg 1,9 prosent til 19.387,10. På Kinas fastland la Shanghai Composite-indeksen på seg 0,7 prosent, mens CSI 300 klatret 0,9 prosent.TidligereDe fleste Asia-børsene åpnet ned fredag, men handles nå i positivt terreng.Meldinger fra Europa sørget for snuoperasjonen. Disse går ut på at EU-lederne har blitt enige om å opprette et tilsynsorgan for banker i eurosonen, og å rekapitalisere dem direkte gjennom eurosonens redningsfond uten å øke statlig gjeld.EUs toppolitikere er også enige om å droppe vilkåret om at land som bidrar til redningspakken for spanske banker får status som preferanse-kreditorer.De tre nøkkelindeksene på Wall Street endte alle ned torsdag, men løftet seg i sen handel da Tysklands forbundskansler Angela Merkel ga investorene håp ved å avlyse gårsdagens pressekonferanse på EU-toppmøtet.Bred oppgang Utviklingen har senket frykten for statsgjeldskrisen, og den regionale indeksen MSCI Asia Pacific er opp 1,6 prosent.I Tokyo er Nikkei opp 1,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 1,4 prosent.I Kina trekker Shanghai Composite-indeksen opp 0,9 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger hele 2,25 prosent.Ellers er Kospi-indeksen i Seoul opp 0,7 prosent, Australia-børsen 1,6 prosent, mens Straits Times i Singapore avanserer 1,5 prosent.- USA-tall bekrefter svak økonomi Sesongjusterte tall viste torsdag at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt 6.000 til 386.000 personer per 23. juni.Det var på forhånd ventet et fall til 385.000.Fire ukers gjennomsnitt falt fra 387.500 til 386.750.Reviderte tall viste at amerikansk BNP steg 1,9 prosent på årsbasis i 1. kvartal 2012. Tallene ble - som ventet - ikke endret fra den opprinnelige noteringen.Privat forbruk steg 2,5 prosent, mot en ventet vekst på 2,7 prosent.- Rapporten bekrefter en svak økonomi. Investorer ser hva som foregår i på EU-toppmøtet, og forventningene har vært lave. Problemene er store, og du løser dem ikke på en dag eller to, sier Rex Macey, investeringsdirektør i Wilmington Trust Investment Advisors til CNBC.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen