<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er Nordens største bedrifter

Statoil er fremdeles Nordens største selskap målt etter driftsinntekter. Her finner du Nordens største bedrifter.

Publisert 26. juni 2012 kl. 13.29
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
Foto: Scanpix

Largestcompanies.no har utarbeidet en liste over Nordens 40 største bedrifter i 2011.Her kommer det frem at syv av Nordens 40 største bedrifter er norske.Statoil er fremdeles Nordens største selskap målt etter driftsinntekter, mens Norsk Hydro har klatret fem plasser fra 18. plass til 13. plass.Selv om Sverige har flest plasser på topp 10-listen, må vårt nabolands stolthet Volvo ta til takke med en 4. plass.Danske A.P. Møller - Mærsk inntar 2. plass mens finske Nokia befester 3. plassen.Nordens 40 største bedrifter omsatte i fjor til sammen for 4.517 milliarder kroner, en økning på ni prosent sammenlignet med 2010.Samtidig endte overskuddet på 548 milliarder kroner, en økning på ni prosent sammenlignet med året før.Antallet ansatte har i samme periode med syv prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her