<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette vil påvirke Oslo Børs torsdag

Kan Oslo Børs følge opp gårsdagens rally? Her er faktorene som vil påvirke børsen torsdag (oppdatert med Netfonds-spådom).

Publisert 28. juni 2012 kl. 08.09
Oppdatert 28. juni 2012 klokken 08.44
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 623 ord
Oslo Børs. Foto: Scanpix

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp 0,29 prosent i dag, til 393,6 poeng.- S&P500 steg 0,3 prosent etter at Europa stengte onsdag. De asiatiske børsene fortsatte der USA slapp i går kveld, og dermed ble det en god dag for aksjeeierne i øst. Sterke nøkkeltall fra USA var den viktigste bidragsyteren til oppgangen.- I dag starter et nytt EU-toppmøtet. Som vi nevnte i går, er det lave forventninger til utfallet av dette møte. Når det er sagt, lave forventninger kan være positivt i seg selv, skriver banken.Det slippes to viktig nøkkeltall fra USA i dag: BNP (14:30) og jobless claims (14:30).Spent før EU-toppmøtet Ifølge Reuters ligger det an til svakt stigende Europa-børser torsdag. FTSE 100 i London ventes opp 6-13 poeng, eller 0,2 prosent på det meste. CAC 40 i Paris og DAX i Frankfurt kan åpne opp inntil hhv. 0,1 og 0,3 prosent.Investorene er nervøse før dagens EU-toppmøte i Brussel.Og det med god grunn. Eurosonens ledende politikere ser ut til å være dypt splittet i synet på hvordan statsgjeldskrisen skal løses, med Tyskland på den ene siden, og Frankrike, Spania og Italia på den andre.Oljeprisen holder seg oppe Prisen på olje holder stand etter onsdagens oppgang. Brent-olje med levering i august er riktignok ned 9 cent til 93,41 dollar. Det er likevel noe opp fra da børsen stengte onsdag - i overkant av 93 dollar.WTI-oljen stiger 37 cent til 80,58 dollar fatet.Følg HegnarOnline på Facebook her!Børsrally i Japan Børsene i Asia-regionen opplever sin andre dag på rad med oppgang, etter solide tall både fra USA og Japan.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, er opp 1 prosent, og det er dobbelt så mange aksjer som stiger i forhold til de som faller.Ferske tall torsdag viser at japanerne handler langt mer enn ekspertene hadde ventet og statistikk fra detaljhandelen kom inn meget solid.Nyheten fra Sør-Korea om at landets handelsoverskudd vokser videre oppmuntrer også.Oljeprisen er også på vei opp, men den amerikanske dollaren faller noe forut for det kommende EU-toppmøtet.I Japan ligger Nikkei an til en oppgang på 1,5 prosent, mens den bredere Topix ser ut til å stige 1,7 prosent. Hang Seng i Hong-Kong stiger 0,3 prosent, mens Shanghai Composite faller marginalt.Kospi i Sør-Korea stiger 0,2 prosent, mens S&P/ASX 200 i Australia endet marginalt opp.Asia-kommentaren her.Wall Street glemte Europa Sterkere bruktboligsalg og overraskende positiv ordreinngang for varige goder fikk investorene i USA til å glemme Europa og toppmøtet i EU som starter i dag. De lot også nye, steile uttalelser fra Angela Merkel passere.Dow Jones steg 0,74 prosent til 12.627,01, Nasdaq 0,74 prosent til 2.875,32, mens S&P 500 steg 0,9 prosent til 1.331,85.For hver aksje som falt på NYSE var det nesten 4 som steg. På Nasdaq steg litt mer enn 2 aksjer som hver som falt.Arena ble en av dagens vinnere med en oppgang på 28,7 prosent etter at det ble kjent at FDA hadde godkjent slankemiddelet lorcaserin. Det vil bli solgt under navnet Belviq og er det første i sitt slag som blir godkjent av FDA på 13 år, ifølge Marketwatch.USA-kommentaren her. Slik gikk det med de norske aksjene.Knalldag på Oslo Børs i går Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet onsdag på 392,50, etter en oppgang på 2,54 prosent.Bakgrunnen for investorenes gode humør var først og fremst gårsdagens sterke nøkkeltall fra USA.Først og fremst overrasket bruktboligsalget positivt .Nøkkeltallene fra USA sørget også for at oljeprisen snudde opp i løpet av dagen. Det trigget en sterk oppgang for oljeservicesektoren.Aker Solutions markerte seg positivt, og steg 6,0 prosent til 78,35 kroner på nyheten om en 5-årig rammeavtale med Exxon Mobil for vedlikehold på selskapets oljeinstallasjoner på norsk sokkel.Storebrand korrigerte opp hele 7,1 prosent til 20,63 kroner etter markant fall tidligere i uken.Børskommentaren her. Her kan du se onsdagens sending på HegnarTV.