<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorene glemte Europa for en dag

Gode økonomiske nøkkeltall hjemme fikk investorene til å overse problemene i Europa for en dag. Dermed ble det oppgang for andre dag på rad på børsene i New York.

Publisert 27. juni 2012 kl. 22.39
Oppdatert 27. juni 2012 klokken 23.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 338 ord
Bull på Wall Street (AP Photo/David Karp)

Sterkere bruktboligsalg i USA i mai enn de fleste hadde renget bidro til en litt ledigere stemning på børsene i New York onsdag.Samtidig viste ordreinngangen for varige goder at det var litt mer trøkk i markedet i mai enn de fleste hadde regnet med.Siden EU-toppmøtet ikke starter før torsdag lot investorene Europa være Europa for en dag. De lot også nye steile uttalelser fra Angela Merkel passere og fokuserte på de gode nyhetene fra USA.Dermed var det duket for børsoppgang og Dow Jones steg 0,74 prosent til 12.627,01 mens Nasdaq steg også steg 0,74 prosent til 2.875,32. S&P 500 steg 0,9 prosent til 1.331,85.For hver aksje som falt på NYSE var det nesten 4 som steg. På Nasdaq steg litt mer enn 2 aksjer som hver som falt.Arena ble en av dagens vinnere med en oppgang på 28,7 prosent etter at det ble kjent at FDA hadde godkjent slankemiddelet lorcaserin. Det vil bli solgt under navnet Belviq og er det første i sitt slag som blir godkjent av FDA på 13 år, i følge Marketwatch.Chipotle ble en av dagens tapere på NYSE med et fall på 5,7 prosent, på høy omsetning, uten at det kom noen melding fra selskapet.Exxon Mobil steg 1 prosent på høyere oljepris mens Chevron Texaco steg 1,6 prosent.JP Morgan steg 3 prosent mens Bank of America steg 2 prosent. Citigroup steg 1,4 prosent.Apple steg 0,32 prosent til tross for at Google lanserte en ny tablet som vil utfordre iPad. Google steg 0,83 prosent på sin første dag for utviklerkonferansen I/O.Microsoft steg 0,4 prosent mens Facebook falt 2,7 prosent til 32,21. Cisco falt 0,7 prosent.Den amerikanske lettoljen steg 1 dollar til 80,41 dollar mens Brent steg 0,56 prosent til 93,54 dollar.Gullprisen falt 3 dollar til 1.575,4 dollar mens yielden på 10-årig amerikanske statsobligasjoner renten falt et par ticks til 1,62 prosent. Den tyske 10-års renten steg noen hakk til 1,57 prosent.Euroen svekket seg 0,2 prosent til 1,2467 dollar og dollarindeksen steg med et dalende håp for en løsning på det kommende EU-toppmøtet som begynner torsdag.