<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krangler om streikevilje i oljesektoren

Arbeidsgiverne mener streikeviljen er liten etter at fagforeningene valgte å ikke trappe opp streiken i oljesektoren fredag.

Publisert 30. juni 2012 kl. 08.09
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
Meklingen i lønnsoppgjøret for de offentlig ansatte brøt sammen natt til torsdag. Det innebærer streik blant over 25.000 ansatte i stat og kommune. Lærerne Hilde Kolseth (t.v.), Magnhild Bye-Ingebrigtsen og Øyvind Mjånes står streikevakt utenfor arbeidsplassen sin, Kleppe skole på Askøy. De er organisert i Unio. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Fagforeningene fnyser av beskyldningen.- At de ikke trapper opp tyder på liten streikevilje. Vi håper at dette betyr at de har tenkt å frafalle kravet om tariffestet pensjon, og at de vil gå i dialog for å få slutt på streiken, sier informasjonssjef Eli Ane Nedreskår i Oljeindustriens Landsforening (OLF) til Aftenbladet.Fagforeningene valgte fredag å droppe en opptrapping, og mener at streiken rammer hardt nok fra før. Dessuten vil Industri Energi, SAFE og Lederne unngå at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd, skriver avisen.SAFE-leder Hilde-Marit Rysst fnyser av påstanden om at streikeviljen er liten.- Ja, det blir rett og slett latterlig. Vi får kontinuerlig beskjeder fra andre plattformer om at også de vil bli tatt ut i streik. Men dette handler bare om at vi er ansvarlig og vil belaste Norge minst mulig. Så kan OLF komme seg på banen, sier Rysst til avisen.Fagforbundene varslet fredag at en opptrapping av streiken blir vurdert på ny i begynnelsen av neste uke. (©NTB)