<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spania ber formelt om hjelp til bankene

Spania ba mandag formelt om hjelp fra EU for å redde landets skrantende banker, ifølge kilder i finansdepartementet.

Publisert 25. juni 2012 kl. 11.37
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 90 ord
Spanias finansminister Luis de Guindos. Foto: AP

Den formelle anmodningen om krisehjelp er sendt i form av et brev fra finansminister Luis de Guindos til presidenten i eurosonen, Jean-Claude Juncker.Det er ikke klart hvor mye penger Spania formelt ber om, men eurosonen har lovet opptil 100 milliarder euro, 750 milliarder kroner, for å redde spanske banker fra konkurs.I en rapport fra en regjeringsutnevnt komité går det fram at landet vil trenge inntil 62 milliarder euro i hjelp.Den spanske regjeringen forsøker å forhandle fram så gode betingelser som mulig på lånet, ifølge Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia-Margallo. (©NTB)