<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbritannia sliter i økonomisk motbakke

Den britiske økonomien sliter fortsatt tungt med å komme i gang igjen. Den svært viktige servicesektoren stagnerte i april, viser ferske tall fra det statistiske sentralbyrået ONS.

Publisert 29. juni 2012 kl. 15.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
David Cameron og kona Samantha - Foto - Scanpix

Produksjonen i denne sektoren, som omfatter alt fra banker til hoteller og flyselskaper, var uendret i april etter å vokst med 0,6 prosent i mars. Dermed synker håpet om at britene vil komme seg ut av resesjonen med det første.En resesjon defineres som fall i verdien av de produserte varene og tjenestene i et land i to eller flere påfølgende kvartaler. Fredagens tall fra ONS styrker spådommer om at den britiske sentralbanken Bank of England vil trykke opp mer penger til stimulering av økonomien.ONS la tidligere i uken fram tall som viste at den britiske økonomien som helhet krympet med 0,3 prosent i perioden fra januar til mars, sammenlignet med siste kvartal i 2011. I perioden oktober-desember i fjor var tallet 0,4 prosent.Utsiktene er ikke spesielt lyse for månedene framover, selv om London skal være vert for årets sommer-OL og Storbritannia håper å tjene gode penger på arrangementet. Dette vil i beste fall bli en forbigående opptur, sier økonomer. (©NTB)