<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror ikke på GrExit - har to favoritt-aksjer

Netfonds analysesjef Roger Berntsen tror hverken på euro-exit for Hellas eller noen domino-effekt. Her er hans aksjefavoritter.

Publisert 27. juni 2012 kl. 11.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
Roger Berntsen, Netfonds - Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Netfonds analysesjef Roger Berntsen sier til Finansavisen onsdag at han anbefaler kjøp av aksjer i TGS-Nopec og PGS.Berntsen tror hverken på euro-exit for Hellas eller noen domino-effekt - og viser til enkel spillteori.- Læreboken sier selvfølgelig at Hellas da kan la være å betale sin gjeld, devaluere egen valuta og bygge seg opp på nytt. Det er vel og bra, problemet er bare at Hellas har veldig få kort på hånden for å bygge seg opp igjen. Hellas har stort sett bare turisme og oliven. Derimot må de importere olje, energi og mat. Med en devaluert drakme vil inflasjonen skyte i været, sier analysesjefen.Han tror følgelig at Hellas' eneste håp er å beholde euroen.- Det handler ikke om pest eller kolera for Hellas. Det handler om enten å beholde en livline, euroen, eller å få både pest og kolera, sier Berntsen.