<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette vil påvirke Oslo Børs fredag

Vil stemningen snu på Oslo Børs fredag? Her er faktorene som spiller inn før børsåpning.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 08.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 701 ord
Foto: Scanpix

Netfonds tror Oslo Børs åpner ned 0,42 prosent til 430,7 poeng fredag.- S&P500 falt 0,1 prosent etter at Europa stengte torsdag. Det norske aksjemarkedet endte på topp i går da hovedindeksen steg over en prosent. Til nå i år er børsen opp rundt 12 prosent. Våre prognoser tilsier at markedet skal videre opp i løpet av høsten. Grunnen til det er at vi mener at problemene i eurosonen er håndterbare og at ECB vil komme sterkere på banen i tiden som kommer . De asiatiske børsene er ned i dag, og mye tyder på at de europeiske indeksen vil følge etter når de åpner kl 09.00. Brentoljen står nå i 112,8 dollar. Dette er et relativt høy nivå. Det slippes ett viktig nøkkeltall fra USA i dag; Import and Export Prices (14:30).Børsrallyet over i Asia Etter fire dager med oppgang, peker pilene ned for Asia-børsene fredag. Investorene venter nå på at sentralbankene skal ta grep for å motvirke den svake veksten og den europeiske statsgjeldskrisen. Det er forventningene dette som har trigget de siste dagers oppgang.Samleindeksen FTSE CNBC Asia 100 trekker ned 0,4 prosent. Ser vi på de enkelte markedene, faller Nikkei 0,9 prosent, mens den bredere Topix-indeksen går tilbake 0,74 prosent.I Hong Kong er Hang Seng ned 0,73 prosent, mens vi i Fastlands-Kina ser Shanghai Composite-indeksen ned drøye 0,1 prosent. "Large cap"-indeksen CSI 300 faller 0,3 prosent.Les hele Asia-kommentaren her.Oljeprisen Fredag morgen omsettes Brent-oljen med september-levering for 112,64 dollar fatet, ned 0,51 prosent. WTI-oljen faller 0,43 prosent til 92,96 dollar fatet.Oljeprisen er dermed omtrent lik som ved børsslutt torsdag da Nordsjøoljen ble omsatt for 112,60 dollar fatet.Wall Street i villrede Bevegelsene var ikke de helt store da USA-børsene endte blandet torsdag. Dow Jones falt 0,08 prosent til 13.165,19, Nasdaq steg 0,25 prosent til 3.018,64, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,04 prosent til 1.402,80.- Markedet kommer bare til å drive inntil noe konkret hender - det er som å se maling tørke. Ingenting er avklart i Europa, og vi venter fortsatt på om Fed kommer til å gjøre noe.Sesongjusterte tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste torsdag at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var opp 6.000 til 361.000 per 4. august. Det var på forhånd ventet at tallet ville bli 370.000.Les hele USA-kommentaren her.Tungvekter steg kraftig Det var positiv stemning på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte til slutt i 432,49, opp 1,08 prosent, og det ble omsatt aksjer for 2,86 milliarder dollar.Subsea 7 steg torsdag hele 5,06 prosent til 135,00 kroner etter at selskapet i morges la frem strålende tall for andre kvartal. Aksjen ble omsatt for hele 590 millioner kroner, og var med det dagens mest omsatte.Aksjen ble styrket desidert mest, med en oppgang på 100,00 prosent, var Eitzen Chemical. Selskapet meldte torsdag morgen at de har inngått en intensjonsavtale om å refinansiere sin bankgjeld.Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Resultater, Oslo BørsSchibsted Kværner Panoro Energy Aker Philadelphia Shipyard Wilson Biotec Pharmacon Storm Real Estate QuesterreYara-aksjonærene bør merke seg at USDA - det amerikanske landbruksdepartementet - publiserer sin månedlige rapport for verdens kornlagre klokken 14.30.Ellers avholder Origio ekstraordinær generalforsamling.Resultater, utenlands Centrosolar RenesolaPå Wall Street skal 53 selskaper legge frem tall. Oversikten her.Makro, Norge (SSB)Konsumprisindeksen (KPI), juli Harmonisert konsumprisindeks for Norge, juli Prisindeks for førstegangsomsetning innenlands, juli Produsentprisindeksen (PPI), juli Kredittindikatoren K2, juni Pengemengde (M0, M1 og M2), juniSSBs tall legges som vanlig frem klokken 10.00.Samtidig offentliggjør Norges Bank 2. kvartalsrapporten til Statens Pensjonsfond - Utland (oljefondet). Klokken 14.00 legger sentralbanken frem sitt mål for inflasjon, KPIXE, for juli.Makro, utenlandsJapan: Industriproduksjon endelig, juni Kina, Handelsbalanse Tyskland (08:00): Endelig KPI, juli Frankrike (08:45): Industriproduksjon, juni Italia (10:00), KPI, juli Storbritannia (10:30): PPI, juli USA (14:30): Importpriser, juliInnenriks (utvalgte hendelser)Oslo: Åpning av skulpturparken på Tjuvholmen.Oslo: Salg og igangsetting av nye boliger for 2. kvartal 2012. Boligprodusentenes Forening legger frem statistikk.Elverum: De Nordiske Jakt- og Fiskedager.Oslo: Rettssak mot mulla Krekar.Oslo: Oslo Kammermusikkfestival 2012. 24 konserter skal gjennomføres. Artister: Ole Edvard Antonsen, Truls Mørk, Jakob Koranyi, Vilde Frang, Håvard Gimse, Kåre Conradi og Bjørn og Knut Erik Sundquist. Arve Tellefsen er initiativtaker og kunstnerisk ansvarlig.Voss: Landsskytterstevnet på Voss. 5 100 skyttere fra 10 til 90 år skal delta.Vinstra: Peer Gynt-stevnet.Kilder: Oslo Børs, SSB, CNBC, TDN Finans, NTBFølg HegnarOnline på Facebook her!