<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Du eier litt av denne fotballklubben

Engelsk toppklubb gikk fredag på børs i New York. Nå sikrer Oljefondet seg en del av kaken.

Publisert 11. aug. 2012 kl. 09.13
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
Manchester Uniteds Nani jubler etter scoring mot Manchester City og Vincent Kompany (sittende). I bakgrunnen keeper Joe Hart. (AP Photo/Jon Super).

Oljefondets aksjeportefølje skal i stor grad speile de ulike markedene det investerer i. Det betyr etter alle solemerker at fotballklubben Mancheste United nå er et av de 7803 børsnoterte selskapene hvor oljefondet er medeier, skriver Dagens Næringsliv.Fotballklubben ble fredag notert i New York, men aksjekursen måtte kuttes til 14 dollar etter laber interesse. Totalt er klubben priset til 14 milliarder kroner.Ifølge DN eide oljefondet i 2011 i snitt 0,68 prosent av de amerikanske selskapene det var inne i, noe som kan bety at de eier Manchester United-aksjer for ni millioner kroner.- Dere får vente til tredje kvartal, sier pressetalsmann i Oljefondet Øystein Sjølie, til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!