<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina skremmer Wall Street

Fredagens nyheter fra Asia skremmer aktørene på Wall Street. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 15.35
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,32 prosent og står i 3.009,04 poeng, mens Dow Jones står i 13.109,94 poeng etter en nedgang på 0,42 prosent.Utviklingen kan du følge herImportprisindeksen Den amerikanske importprisindeksen endte ned 0,6 prosent i juli.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet en økning på 0,1 prosent.På årsbasis falt prisene 3,2 prosentJuni-tallet ble revidert fra minus 2,7 til minus 2,4 prosent.Kina I dagens rapport fra Nordea kommenterer analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen de skuffende nyhetene fra Kina.- Asiatiske børser er ned i morgentimene i dag etter skuffende juni-tall for den kinesiske handelsbalansen som kom i natt. Særlig eksporten skilte seg negativt ut med en økning på kun én prosent fra år til år mot åtte prosent som var ventet av konsensus, sier Eek-Nielsen.- Tallene tyder på at nedturen kan bli verre også for Kinas del og det er grunn til å tro at ytterligere virkemidler vil tas i bruk for å snu trenden, avslutter Eek-Nielsen.