<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lufthansa skulle kjøpe SAS i 2008

Lufthansa var i 2008 tett på å kjøpe SAS. En kjøpsavtale var på plass og alle parter var enige, forteller Lufthansas informasjonsdirektør Aage Dünhaupt.

Publisert 12. aug. 2012 kl. 11.08
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
SAS 2 fly

Det er i et intervju med svenske Dagens industri informasjonsdirektøren for Lufthansa i Europa forteller om oppkjøpsplanene, som etter sigende hadde fått grønt lys også i regjeringene i Danmark, Norge og Sverige.- Vi hadde til og med avtalt en dag for pressekonferansen hvor avtalen skulle presenteres, sier Aage Dünhaupt.To uheldige hendelser satte en stopper for det planlagte salget. I august 2008 styrtet et passasjerfly fra det daværende SAS-eide flyselskapet Spanair. I alt 154 mennesker omkom i flystyrten. Måneden etter brøt investeringsbanken Lehman Brothers sammen. Da det skjedde, fikk Lufthansas styre kalde føtter og dessuten problemer med å finansiere kjøpet.I dag er det uaktuelt for Lufthansa å kjøpe SAS, fastslår Ulrich Link, Lufthansas sjef for Norden og Baltikum.- Hva skulle vi tjene på å kjøpe SAS? Ingenting. Vi har våre egne problemer å løse, sier Link til Dagens industri.