<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ropte kjøp - så kom krakket

Torsdagens kjøpskandidat er fredagens slaktoffer på Oslo Børs. Investtech håpet på kursoppgang, men det endte med krakk i Funcom. -Jeg ser at det var uheldig, sier forskningssjef Geir Linløkken til HegnarOnline.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 13.15
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
Forskningssjef Geir Linløkken. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

I torsdagens rapport fra Investtech ble Funcom beskrevet som dagens kjøpskandidat på Oslo Børs. Det skjedde altså før fredagens etterlengtede oppdatering fra selskapet om hvordan det har gått med det nye spillet.Les også: Kliner til med kjøpsanbefaling dagen før dagen- Funcom viser ingen klar trend. Aksjen tester støtten ved ca. 7,30 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, skrev Investtech.I dag erkjenner ledelsen i Funcom at selskapet ikke klarer å nå målet for The Secret World-salg, og vurderer nedskrivning. Forventningen om lavere inntekter gjør at det iverksettes kostnadskutt.- Ett scenario kan være at The Secret World vil selge mindre enn halvparten av den forrige store spillsatsingen, Conan, de første 12 månedene, skriver selskapet.Nyheten førte til krakk på Oslo Børs. Aksjen stupte 52,1 prosent til 3,75 kroner, etter å ha vært nede i 3,53 kroner tidligere på dagen.Omsetningen var på 54 millioner kroner.Les også: Ex. Funcom-sjef lempet ut aksjer i stor stilGeir Linløkken, forskningssjef i Investtech, innrømmer ovenfor HegnarOnline at kjøpsanbefalingen på Funcom ikke var særlig heldig.-Funcom ble plukket ut av våre datamaskiner som dagens kjøpskandidat i går. Jeg ser at det var uheldig med tanke på nyheten som var varslet, men vi har ingen sperrer for å hindre at selskaper som har snarlige kurstriggere skal blir valgt ut, sier Linløkken.-Selskapet ble valgt fordi kursen lå nær støtten ved 7,30 kroner, noe som uten spesielle kurstriggere, burde gi en reaksjon opp, avslutter Linløkken.Følg HegnarOnline på Facebook her