<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veidekke mer enn halverte bunnlinjen

Veidekke løftet topplinjen i andre kvartal, men overskuddet ble likevel langt svakere enn i fjor.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 07.15
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
Veidekke-logo

Veidekke melder om et resultat etter skatt på 101,6 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 276,1 millioner kroner i samme periode året før.Kvartalsresultatet er lavere enn for tilsvarende kvartal i fjor, som inkluderte positive resultateffekter fra to større transaksjoner, Veidekke Gjenvinning og Bouwfonds. Justert for dette, økte resultatet for den operative virksomheten i konsernet sammenlignet med 2. kvartal i 2011, femgår det av rapporten.Resultatet per aksje ble 0,7 kroner mot 2,1 kroner ved samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble 131,1 millioner kroner, sammenlignet med 337,2 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble 125,5 millioner kroner, mot 67,7 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 4.971,2 millioner kroner, opp 16 prosent fra 4.315,1 millioner kroner i 2. kvartal 2011.- Justert for fjorårets salgsgevinster og oppskrivninger var resultatforbedringen i andre kvartal nær 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Vi har økt aktivitet, god drift og resultatforbedringer i de fleste av våre enheter i Skandinavia, og vi går ut av første halvår med en rekordhøy ordrereserve, sier konsernsjef Terje R. Venold i en kommentar.Den norske entreprenørvirksomheten en økning i omsetningen på 22 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Økningen er størst innen byggprosjekter for private kunder. Aktivitetsnivået i de fleste segmentene i bygg- og anleggsmarkedet er høyt, men det er lokale og markedsmessige variasjoner, fremgår det av rapporten.Her er rapporten. Følg HegnarOnline på Facebook her!