<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street i villrede

New York-børsen hangler videre. Cisco var et stort lyspunkt, mens oljeserviceaksje spratt opp 27 prosent på oppkjøp.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 22.12
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 521 ord
Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP

Bevegelsene var ikke de helt store da USA-børsene endte blandet torsdag.Dow Jones falt 0,08 prosent til 13.165,19, Nasdaq steg 0,25 prosent til 3.018,64, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,04 prosent til 1.402,80"Fryktindeksen" VIX (CBOE) ble handlet over 15.Inntektsuavhengig konsum tynget blant S&P-sektorene, mens materialer trakk litt opp.- Som å se maling tørke - Markedet kommer bare til å drive inntil noe konkret hender - det er som å se maling tørke. Ingenting er avklart i Europa, og vi venter fortsatt på om Fed kommer til å gjøre noe.- Handelen vil trolig forløpe som nå resten av sommeren, sier Alan Valdes, direktør i DME Securities, til CNBC.Samtidig viste tall fra Kina tidligere torsdag den laveste inflasjonen på 30 måneder, og en industriproduksjon som falt til sitt laveste nivå på litt over tre år. Detaljhandelen var også svakere enn ventet, noe som peker mot at en hard landing kan være på gang for kinesisk økonomi.Det bidrar ikke akkurat til å berolige investorenes nerver.Jobbtall oppmuntret Sesongjusterte tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste torsdag at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var opp 6.000 til 361.000 per 4. august.Det var på forhånd ventet at tallet ville bli 370.000.Fire ukers glidende gjennomsnitt steg 2.250 til 368.250 personer.Videre endte den amerikanske handelsbalansen på minus 42,9 milliarder dollar i juni, mot ventet et underskudd på 47,5 milliarder dollar.Den amerikanske eksporten steg 0,9 prosent, mens importen falt 1,5 prosent.Til slutt kom engroslagrene i USA inn på et 0,2 prosent fall fra mai til juni, mens de ifølge Reuters var ventet å legge på seg 0,3 prosent.JP Morgan ned, Cisco opp Blant enkeltaksjer trakk JPMorgan ned 0,65 prosent, etter at tallene for 1. kvartal ble revidert til et lavere overskudd. Banken har skrevet ned verdien av visse derivater.E-Trade Financial steg på sin side 6,9 prosent etter at toppsjef Steven Freiberg fikk sparken, i kjølvannet av svakere aktivitet blant kundene.Cisco steg 3,15 prosent etter at Goldman Sachs tok Dow-komponenten inn på sin "conviction buy"-liste. Piper Jaffray har dessuten løftet sin anbefaling fra nøytral til overvekt, mens kursmålet er jekket opp fra 20 til 22 dollar.Steg 27 prosent på oppkjøp Monster Beverage dundret ned 9,7 prosent etter at produsenten av energidrikker la frem svakere kvartalstall enn ventet.National Oilwell Varco meddeler markedet om et oppkjøp av av Robbins & Myers i en avtale verdt 2,54 milliarder dollar. Førstnevnte steg 0,8 prosent, mens sistnevnte spratt opp over 27 prosent.Vi nevner også at Manchester United er i ferd med å fullføre sin IPO (initial public offering), i forkant av noteringen på NYSE fredag. Aksjen kommer til å bli handlet under tickeren "MANU", og er ventet priset til mellom 16 og 20 dollar.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.