<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analysesjef: Tror Oslo Børs åpner opp

De amerikanske børsene fikk en svak ukestart mandag, mens det er blandet stemning i Asia i dag. Her er faktorene som spiller inn før børsåpning.

  Publisert 9. okt. 2012 kl. 08.15
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.31
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 418 ord
  AP Photo

  Flere av de store børsene i Asia stiger markant tirsdag morgen. CSI 300-indeksen i Shanghai i Kina er opp 2,3 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp én prosent.Bloomberg melder at det er råvareprodusenter som leder an som følge av høyere olje- og kobberpriser. Spekulasjoner rundt potensielle stimulitiltak i Kina bidrar til oppturen.Alle børsene får imidlertid ikke være med på oppturen. Nikkei-indeksen i Japan faller 1,1 prosent. meget Kospi i Sør-Korea og Straits Times i Singapore faller 0,1 prosent.Les hele Asia kommentaren her.Netfonds venter at;* Oslo Børs åpner opp 0,33 prosent * Stockholmsbørsen opp 0,25 prosent * Københavns fondsbørs opp 0,22 prosent- I går ble det gjort klart at Kypros vil trenge økonomisk hjelp fra EU, dog dette var mer eller mindre ventet i markedet. Den kypriotiske økonomien er svært liten i europeisk målestokk. Ellers, i dag besøker Merkel Hellas for første gang siden 2009. Nyhetsstrømmen fra dette besøket vil kunne påvirke stemningen i markedene, i alle fall i det korte bildet. Det slippes ingen viktige nøkkeltall fra USA i dag, skriver Netfonds i sin morgenkommentar.Oljeprisen Tirsdag morgen omsettes Brent-oljen med november-levering for 112,70 dollar fatet, opp 0,79 prosent, mens WTI-oljen stiger 1,06 prosent til 90,28 dollar fatet.Oljeprisen er dermed sterkere enn ved børsslutt mandag, da Nordsjøoljen ble omsatt for 111,82 dollar fatet.Oslo Børs så rødt Pessimisme preger børsene verden over, og hovedindeksen på Oslo Børs sluttet mandag på 449,69, ned 0,91 prosent.Blant lyspunktene var først og fremst TGS, som la frem oppdaterte forventninger til både 3. kvartal og helåret 2012. Aksjen reagerte opp 1,8 prosent til 195 kroner. Også DNO steg, i påvente av penger fra Irak. Aksjen ble løftet 3,1 prosent.Eitzen Maritime Services, som nå vurderer en emisjon, var dagens nest største taper med et fall på hele 37,2 prosent.Les hele børskommentaren her.Svak ukestart i USA De amerikanske børsene startet uken med fall før resultatsesongen sparkes i gang med Alcoa tirsdag. Dow Jones endte ned 0,2 prosent til 13.583,65, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,4 prosent til 1.455,88.Den mest populære aksjen i dagens handel, legemiddelselskapet Eli Lilly, steg over fem prosent på gode nyheter rundt selskapets Alzheimer-medisin.Teknologitunge Nasdaq ramlet 0,8 prosent til 3.112,35. Apple, verdens mest verdifulle selskap, falt 2,2 prosent til 638,17 dollar, noe som betyr at selskapets markedsverdi falt til under 600 milliarder dollar igjen.Les hele USA-kommentaren her. Dette skjer i dag: Frankrike: Handelsbalanse, august 08:45SSB: Samfunnsspeilet 4/2012 Storbritannia: Industriproduksjon, august 10:30 Storbritannia: Handelsbalanse, august 10:30 USA: NFIB-indeksen, september 13:30 Questerre: Resultatfremleggelse Norwegian: Månedlige trafikktall Alcoa: Resultatfremleggelse Chevron: ResultatfremleggelseFølg HegnarOnline på Facebook her!