<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere om det nye gigantselskapet

Analytikere har delt syn på om det er Orkla eller Norsk Hydro som kommer best ut av aluminiumsfusjonen.

  Publisert 15. okt. 2012 kl. 10.26
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 202 ord
  Foto: Scanpix

  Orkla og Norsk Hydro meldte mandag morgen at de har blitt enige om å slå sammen de respektive virksomhetene innen profiler, byggsystemer og rør, og danne en verdensledende leverandør av aluminiumløsninger.To analytikere mener ifølge TDN Finans at det er Orkla som kommer best ut av aluminiumsfusjonen.Pareto Securities skriver i en rapport at transaksjonen kommer som en "positiv overraskelse" for Orkla, og anslår markedsverdien til det nye selskapet på rundt 14 milliarder kroner.Også Fondsfinans anser ifølge nyhetsbyrået transaksjonen som positiv for Orkla, både i forhold til strategi og prising.Handelsbanken mener derimot at transaksjonen er mest attraktiv for Hydro."Siden de to selskapene har omtrent like stor markedsandel i Europa, men Hydro kun har fem prosent i USA, og så lenge som at Orkla er et mye bredere selskap, tror vi at Hydro har gjort en særlig attraktiv avtale", skriver meglerhuset i en rapport, ifølge TDN Finans.Orkla stiger mandag formiddag 3,65 prosent til 46,86 kroner på Oslo Børs. Aksjen er hittil i år opp 4,95 prosent, mens den de siste tolv månedene har falt 1,97 prosent.Norsk Hydro-aksjen er opp 2,20 prosent til 27,00 kroner, men har hittil i år falt 2,67 prosent. De siste tolv månedene er aksjen ned 4,76 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!