<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette vil påvirke Oslo Børs

Wall Street falt tungt onsdag, mens Asia-børsene vingler torsdag morgen. Og Spania er blitt nedgradert igjen.

  Publisert 11. okt. 2012 kl. 07.58
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.35
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 566 ord
  Spanias finansminister Luis de Guindos. Foto: AP

  Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned 0,33 prosent i dag:- S&P har nettopp nedgradert spansk gjeld til nær "søppels" status. Normalt sett skal dette gi negative utslag i finansmarkedene, men denne gangen er det annerledes tror vi. Dvs. nedgraderingen vil antakelig fremskynde spanjolenes beslutning om å be EU om økonomisk hjelp, noe som igjen vil igangsette ECBs ubegrensede obligasjonsprogram. Det er nærliggende å tro at dette vil skje i løpet av oktober måned.Banken har fokus på tre viktige nøkkeltall fra USA i dag; International Trade (14:30), Jobless Claims (14:30) og Import and Export Prices (16:00)Børsene i Asia-regionen vingler mellom pluss og minus torsdag. Nedturen man så på Wall Street onsdag har imidlertid ikke smittet alt for mye av på investorene.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, er så å si i null for dagen og noteres til 120,60.Indeksen er på vei mot sin dårligste uke siden august, mye drevet av IMFs nedgradering av den globale økonomien.Standard & Poor's nedgradering av Spanias kredittrating og svake maskinordretall fra Japan trekker ned. En rekke forbruksaksjer og selskaper innen elektronikk stiger.- Standard & Poor's nedgradering av Spania minner investorene på at situasjonen fremdeles er vanskelig. Markedet må være forsiktig fremover og akkurat nå må man la være å satse stort. Faktorer man bør følge med på nå er valget i USA samt hvordan utviklingen i Europa blir, uttaler Angus Gluskie hos White Funds Management til Bloomberg.I Japan er Nikkei 225 ned 0,62 prosent til 8.542,55 mens den bredere Topix faller 0,37 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er opp 0,24 prosent. CSI 300 i Kina er ned 0,34 prosent, Shanghai Composite faller 0,26 prosent mens Taiwan-børsen er ned 1,76 prosent.Oljeprisen Et fat Brent-olje med november-levering omsettes nå for 114,83 dollar fatet. Det er 39 cent mer enn ved børsslutt onsdag. Da stod et fat Brent-olje i 144,44 dollar.Tungt på Wall Street Dow Jones falt 0,95 prosent til 13.344,97 mens Nasdaq falt 0,43 prosent til 3.051,78 og S&P 500 endte ned 0,62 prosent til 1.432,56.Forholdet mellom aksjer som steg og falt på NYSE var 12 til 19 og på Nasdaq var forholdet 11 til 13.Finans gjorde det best mens energi ikke gjorde det så bra. Tech hadde også en tung dag med unntak av Apple. J.P.Morgan steg 0,94 prosent mens Citigroup steg 1,56 prosent.Alcoa og Chevron var to av de tunge aksjene som utmerket seg negativt.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.REC raste til bunns på Oslo Børs Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 447,51, etter en nedtur på 0,59 prosent.Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 2.867 millioner kroner, hvorav Polarcus utgjør 675 millioner kroner etter at styremedlem Erik Henriksen og hans Sabaro Investments har solgt alle sine aksjer.Så langt i år er hovedindeksen opp 16,3 prosent, mens den er opp 24,2 prosent det siste året. Sist måned er oppturen på 0,54 prosent. Dagens børsfall var bredt, men utslagene blant OBX-aksjene var ikke de største. REC var et unntak, og falt 8,5 prosent til 1,51 kroner, etter ytterligere fall i silisiumsprisene.Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Makrotall og nyheter: - Japan, Maskinordre, august- Tyskland (08:00), Endelig KPI, september- Frankrike (08:45), Endelig KPI, september- Spania (09:00), Endelig KPI, september- Sverige (09:30), KPI, september- ESB (10:00), Månedsrapport, oktober- Hellas, Arbeidsledighet, juli- USA (14:30), Importprisindeks, september- USA (14:30), Handelsbalanse, august- USA (14:30), Jobless Claims, uketallSjekk også vår utvidede finanskalender her!Kilder: Reuters, MarketWatch, TDN Finans