<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gerdt Larsen: - Det er bare tull

En mangeårig forretningspartner av Berge Gerdt Larsen støtter politiets påstander mot den skattesvik- og utroskapstiltalte oljeinvestoren.

  Publisert 9. okt. 2012 kl. 09.08
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 177 ord
  Berge Gerdt Larsen - Foto: Scanpix

  Skattesvik- og utroskapstiltalte Berge Gerdt Larsens mangeårige forretningspartner, Leif Inge Slethei, tror skatteparadisselskapet Norden Oil var eid av oljeinvestoren, skriver Dagens Næringsliv.- Det er åpenbart at hvis du selger til et selskap på Jersey, så er det en grunn til det. Det er ikke fordi du skal dit på ferie, uttalte Slethei i retten, ifølge avisen.- Det er bare tull, sier Gerdt Larsen, som hele tiden har avvist eierskap i Norden Oil, og vist til at det er hans nære samarbeidspartner, briten Kenneth Hodcroft, som eier selskapet.Bakgrunnen for at Slethei måtte vitne i retten mandag, er at han ifølge DN var majoritetsaksjonær med 66 prosent av aksjene i Independent Oil Tools, som ble solgt til DNO for 120 millioner kroner i januar 2000.Politiets etterforskning har dreid seg om de resterende aksjene i selskapet, som inntil november 1999 var eid av Gerdt Larsens Larsen Oil & Gas (LOG). Da ble posten solgt til Norden Oil for 8,5 millioner kroner, før den to måneder etter ble solgt videre til DNO for over 35 millioner kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!