<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jobless-blemme spolerte børsrally i New York

Dagens jobbtall var ikke så gode likevel, og Dow Jones falt for fjerde dag på rad. Apple gikk på en smell i Samsung-konflikten.

  Publisert 11. okt. 2012 kl. 22.18
  Oppdatert 11. okt. 2012 klokken 22.37
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 582 ord
  Megler Albert Young på gulvet på New York Stock Exchange. Foto: AP

  Oppturen i tidlig handel ebbet etterhvert ut, og de amerikanske børsene endte nokså flatt torsdag.Dermed ligger de tre nøkkelindeksene an til sine verste uker på mer enn fire måneder.Dow Jones falt 0,14 prosent til 13.326,39, Nasdaq 0,08 prosent til 3.049,38, mens den bredere S&P 500-indeksen steg marginale 0,02 prosent til 1.432,84. Førstnevnte falt dermed for fjerde dag på rad.Den sprekeste Dow Jones-komponenten ble Bank of America, som steg 1,4 prosent. Disney trakk på sin side ned 1,7 prosent."Fryktindeksen" VIX (CBOE) falt til under 16.Energi og bank viste vei blant S&P-sektorene, mens telekom og inntektsavhengig konsum tynget.Samsung-smell for Apple Ellers blant enkeltaksjer merker vi oss at Apple falt 2,0 prosent til 628,10 dollar, etter at en føderal ankedomstol reverserte en forføyning som hindret konkurrenten Samsung i å selge sin Galaxy Nexus-smarttelefon.Storbankene JPMorgan og Wells Fargo hhv. steg 0,8 prosent og falt 0,2 prosent i forkant av kvartalsrapportene fredag.Sprint steg 14 prosent etter å ha bekreftet samtaler med japanske Softbank, som er ute etter å kjøpe en kontrollerende post i en avtale verdt nesten 12,8 milliarder dollar. Konkurrentene Verizon og AT&T falt hhv. 1,3 og 1,8 prosent.Dagens to børsdebutanter, børsfotobyrået Shutterstock og eiendomstjenesteleverandøren Realogy suste opp hhv. 27,4 og 26,7 prosent.- Vi ser mer gevinstsikring...dette kan være fortsettelsen av nedturen vi har sett i det siste. Volumet har vært tynt, og vi har fremdeles den vanlige usikkerheten rundt valget, "fiscal cliff" og Europa, sier direktør på gulvet i DME Securities, Alan Valdes, til CNBC.Fiscal cliff er kombinasjonen av de kraftige nedskjæringene på statsbudsjettet som Kongressen vedtok i august i fjor, og avviklingen av skattereduksjonene som ble innført av president George W. Bush og som utløper i januar.Jobless-blemme Sesongjusterte tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste torsdag at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (også kjent som jobless claims) falt til 339.000 per 6. oktoberDet var på forhånd ventet at tallet ville bli 370.000.En talsmann for departementet har imidlertid gått ut i etterkant og sagt at én stat ikke leverte inn sine jobless claims-tall denne uken, uten å navngi hvilken stat det dreide seg om.- Jeg har blitt fortalt at denne staten trakk 30.000 fra det opprinnelig rapporterte tallet. Det "justerte" tallet blir dermed på 369.000, omtrent på linje med konsensus. Rotet ble forårsaket av et "timing-problem" i leveransene av tall til departementet, skriver direktør Peter Boockvar i Miller Tabak ifølge CNBC i en oppdatering.- Kjøp aksjer, sier Citigroup Denne "jobb-blemmen" bidro til å ta stinget ut av den tidlige oppgangen, som ble trigget av at Citigroup oppgraderte amerikanske aksjer til "overvekt".- Kombinasjonen av ytterligere lettelser fra sentralbankene, og lave verdsettelser, bør sikre et rally i globale aksjemarkeder på ytterligere 9 prosent frem til slutten av 2012, skriver Citi ifølge nettstedet i et notat.Dessuten steg Europa-børsene friskt etter uttalelser fra IMF-sjef Christine Lagarde om at Hellas må få bedre tid til å nå sine budsjettmål.For øvrig kom den amerikanske handelsbalansen inn på minus 44,2 milliarder dollar i august - et noe større underskudd enn ventet.Eksporten ble svekket 1,0 prosent til 181,3 milliarder dollar, mens importen falt 0,1 prosent til 225,5 milliarder dollar.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.