<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljemygger til værs på Oslo Børs

Oslo Børs står i rødt fredag formiddag, men noen lyspunkter finnes likevel.

  Publisert 12. okt. 2012 kl. 12.03
  Oppdatert 14. nov. 2013 klokken 05.11
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 476 ord
  Foto: Scanpix

  Det er negativ stemning på Oslo Børs fredag.Rundt lunchtider står hovedindeksen i 448,94, ned 0,26 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 843 millioner kroner.Så langt i år har hovedindeksen steget 16,62 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 26,23 prosent.Utviklingen skjer etter en skuffende avslutning på Wall Street torsdag, og en blandet dag i Asia, der den store nyheten var enigheten mellom Kina og Japan om å møtes for samtaler om den pågående krisen mellom landene.Oljeprisen Brent-oljen med levering i november faller 0,89 prosent til 114,68 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 91,86 dollar fatet, ned 0,23 prosent.Utviklingen trigges av uttalelser fra Det internasjonale energibyrået (IEA) om at oljeprisen vil svekke seg gradvis de neste fem årene, grunnet svakere økonomisk vekst.IEA, som er rådgiver innen energipolitikk for industrialiserte nasjoner, kutter sine estimater for oljeetterspørsel med 500.000 fat per dag i perioden 2011-2016, sammenlignet med rapporten i desember i fjor.- Etterspørselsutsiktene ser mer dempet ut, samtidig som overføringskraften i ikke-konvensjonell oljeproduksjonsteknologi benyttet i skifer og trange formasjoner i Nord-Amerika overgår tidligere forventninger, skriver IEA.Statoil stiger 0,14 prosent til 146,80 kroner.Mot strømmen Oljemyggen Noreco steg over 8 prosent fredag morgen, men står nå i 4,11 kroner, opp 2,24 prosent. Finansavisen skriver fredag at DNB og Nordea begge fremhever aksjen som en doblingskandidat.Også flere andre mindre energiaksjer stiger fredag.Panoro Energy trekker opp 6,39 prosent til 4,33 kroner, mens Bridge Energy klatrer 4,18 prosent til 12,45 kroner. Norse Energy Corp. stiger 9,33 prosent til 1,64 prosent.Landet kontrakt Kongsberg Automotive har inngått en kontrakt til nesten 120 millioner kroner. Aksjen faller likevel 3,61 prosent til 1,60 kroner.Avtalen omfatter levering av setevarmeteknologi til en europeisk OEM mellom 2013 og 2021.Får fem nye år Subsea 7 har forlenget kontrakt med Eidesvik Offshore for "Subsea Viking" med fem år.Subsea 7 melder fredag også at BP har forlenget kontrakten med selskapet for subsea-konstruksjon, inspeksjon, reparasjoner og vedlikehold for Foinaven- og Schiehallion-feltene vest for Shetland. Forlengelsen er verdt 300 millioner dollar.Oljeserviceaksjen er ned 0,07 prosent til 133,60 kroner på Oslo Børs, mens Eidesvik Offshore faller XX prosent til XX kroner.Vinnere og tapere Det er mye rødt blant tungvekterne på Oslo Børs fredag. Unntakene er Seadrill og Storebrand, som stiger henholdsvis 0,40 og 1,72 prosent.Norsk Hydro er ned 1,51 prosent, DNB faller 0,48 prosent og Yara er ned 0,03 prosent. Telenor faller 0,81 prosent.Blant dagens hittil største tapere finner vi RomReal og NattoPharma, mens Idex og Reservoire Exploration Technology.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen