<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC-analytikere: - Nå spøker det for RECs storsatsing

REC-analytikerne rister på hodet av solselskapets resultatvarsel tirsdag. - Langt dårligere enn vi hadde trodd, er dommen. Og nå snakkes det om at det spøker for en av selskapets store satsninger.

    Publisert 16. okt. 2012 kl. 11.15
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 392 ord

    En rekke analytikere som følger REC er til deles meget overrasket over hvor svakt tirsdagens resultatvarsel fra solselskapet var.Les også: REC kan falle til 34 øre!Selskapet ser nå for seg en omsetning på om lag 1,5 milliarder kroner og et negativt EBITDA-resultat på rundt 185 millioner kroner. Spesielt sistnevnte er meget svakt i forhold til forventningene.Analytiker Andreas Strand i ABG Sundal Collier mener meldingen fra REC tirsdag innebærer at det begynner å spøke for RECs storsatsing i Singapore.Les også: REC vil ikke si hvorfor ekspertene bommet grovt- Analytikerne har bommet på REC Solar som leverer fryktelig dårlig tall, hvor volumer og kontantkost trekker ned. For silisium-delen visste man allerede at de skulle ha vedlikehold og midlertidig nedstenging av produksjonslinjene, og at det kom svake resultater. Det som er negativt er at Singapore-fabrikken minner mer og mer om den norske Wafer-divisjonen, og vi vet jo hva som skjedde med den. Samtidig har det tatt lenger tid enn ventet å nå målene for kontantkost har de fått et veldig dårlig marked i mot seg, sier Strand til TDN Finans.Også Henrik Schultz i Sparebank 1 Markets mener også at de nå kommer til å stilles spørsmålstegn rundt RECs fabrikk i Singapore.Les også: Enger: - Ingenting som tyder på at ting vil ta seg opp- Det blir enda svakere enn man hadde ventet. Det som er viktig er utviklingen i Singapore, og kostnadsutviklingen her er helt sentral. Den må ned med 30-40 prosent, og det har de jo lovet. Hvis ikke de har fått ned kostnadene i tredje kvartal mot annet kvartal, hvor de var altfor høye, har Singapore et problem. Taper de tresifret million-beløp hvert kvartal, så må man stille spørsmål med verdiene ved fabrikken. Vi kjenner imidlertid få detaljer foreløpig, sier Schultz til TDN Finans.Analytiker Eirik Vegem Dahle i Pareto Securites var på forhånd blant dem som var mest negativ til Q3-tallene fra REC, men selv han ble negativt overrasket.- Dette var kort sagt enda svakere enn hva jeg hadde fryktet. Jeg lå nederst i konsensus men det hjalp ikke. I Rec Silicon har det det vært et spesielt kvartal med økte kostnader på grunn av vedlikehold. Det er noen varelagernedskrivninger i Rec Solar og det er nok betydelig, sier Dahle.REC er i skrivende stund ned 16,90 prosent til 1,20 kroner. Ny all time low er satt i morgentimene. Den lyder på 1,19 kroner.