<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC vil ikke si hvorfor ekspertene bommet grovt

Resultatvarsel fra REC sjokkerer tirsdag og står ikke i stil med ekspertenes forventinger. Selskapet selv vil ikke si hvor analytikerne har bommet.

  Publisert 16. okt. 2012 kl. 09.00
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  Foto: REC

  REC har tirsdag morgen sendt ut et resultatvarsel som overrasker både investorer og analytikere.Selskapet ser for seg en omsetning på om lag 1,5 milliarder kroner og et negativt EBITDA-resultat på rundt 185 millioner kroner.Les også: REC kan falle til 34 øre!Spesielt sistnevnte tall kommer som en overraskelse.IR-direktør Mikkel Tørud sier til TDN Finans tirsdag morgen at analytikernes estimater vedrørende solselskapets EBITDA-resultat i Q3 hadde et mediananslag på 38 millioner kroner., mens omsetningen var ventet til 1.572 millioner.Direktøren vil imidlertid ikke si noe om hvor analytikerne bommet.- Markedet har vært svært krevende. Vi har ikke sett en like sterk avslutning på kvartalet som vi har sett de senere kvartalene. Etterspørselen er normalt sterkere på slutten av kvartalet, noe vi ikke så i tredje kvartal, sier Tørud.Han understreker samtidig at vedlikeholdsstansen på selskapets FBR-produksjon var varslet. Denne stansen førte til lavere produksjon av silisium.Tørud vil foreløpig ikke si noe om hvordan markedet har vært så langt i Q4.- Det vil vi komme tilbake til når vi rapporterer tall neste uke, sier han.Han vil heller ikke kommentere hvor mye selskapet tok i nedskrivninger av varelagre.