<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-selskap kan komme til å permittere 300

Det at Fiskeridirektoratet har fratatt tre Aker Seafoods trålere retten til å fiske kan medføre store endringer for de ansatte.

  Publisert 12. okt. 2012 kl. 09.19
  Oppdatert 1. des. 2013 klokken 03.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 201 ord
  Foto: Finansavisen

  Fiskeridirektoratet vedtok i går at Aker Seafoods-fartøyene "Jergul", "Skaidi" (begge eies av datterselskapet Finnmark Havfiske AS) og "Stamsund" (eies av datterselskapet Nordland Havfiske AS) tas ut av fiske i henholdsvis tre måneder for "Jergul" og "Skaidi" og én måned for "Stamsund", i alle tilfelle med virkning fra 1.november 2012.Konsernsjef i Norway Seafoods Thomas Farstad bekrefter til Intrafish at råstoffmangelen i perioden de tre trålerne ikke får fiske vil få konsekvenser for anleggene rundt, med rundt 300 ansatte.I tillegg opplyser nettstedet om at det jobber ca. 90 på trålerne.- Det er totalt ca 300 ansatte som kan bli berørt. Dette vil være kortere og lengre perioder fra neste uke og frem til og med januar. Det faktiske antallet vil variere med tilgangen på råstoff fra andre båter, sier Farstad.De ansatte reagerer sterkt på Fiskeridirektoratets avgjørelse.- Det er feile folk som blir straffet for at Aker Seafoods eventuelt kan ha brutt lover. Det er mannskapet ombord og alle de 300 ansatte ved landanleggene som må lide økonomisk. Jeg vet ikke om noen annen industri enn fiskeindustrien, der et selskap eventuelt bryter loven, og de ansatte får svi. Det er bare trist at uskyldige må ta straffen, sier hovedtillitsvalgt i Norway Seafoods Bjarne Kristiansen.