<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tung dag på Wall Street

Apple steg mens Facebook gikk på en ny smell. Chevron, Exxon Mobil og Alcoa trakk ned.

  Publisert 10. okt. 2012 kl. 23.08
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.35
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 384 ord
  Illustrasjonsfoto: AP Photo

  Etter at den 3. runden med kvantitative lettelser - QE3 - løftet børsene, og tok ut hele potensialt for året før 4. kvartal, har konsolideringen trykt børsene ned igjen.Nye signaler fra IMF om at eurokrisen for øyeblikket er den største trusselen mot verdensøkonomiens stabilitet, og at gjeldskrisen er blitt verre det siste halve året, ble heller ikke godt mottatt.Det var heller ikke mye som kunne hjelpe på stemningen i onsdagens anekdotiske gjennomgang av den økonomiske situasjonen i USA.Essensen var at boligsektoren er i bedring mens den økonomiske veksten siden forrige rapport i august viste moderat vekst. Men det var også noe alle visste allerede.Les hele Beige Book herDow Jones falt 0,95 prosent til 13.344,97 mens Nasdaq falt 0,43 prosent til 3.051,78 og S&P 500 endte ned 0,62 prosent til 1.432,56.Forholdet mellom aksjer som steg og falt på NYSE var 12 til 19 og på Nasdaq var forholdet 11 til 13.Finans gjorde det best mens energi ikke gjorde det så bra. Tech hadde også en tung dag med unntak av Apple.J.P.Morgan steg 0,94 prosent mens Citigroup steg 1,56 prosent.Alcoa og Chevron var to av de tunge aksjene som utmerket seg negativt.Alcon la frem bedre kvartalstall enn ventet tirsdag kveld, men falt 4,6 prosent etter å ha advart om effekten av lavere global vekst generelt og svakere etterspørsel fra Kina.Chevron falt 4,2 prosent etter å ha advart om betydelig lavere inntjening blant annet som følge av fallende oljepriser og lavere produksjon. Exxon Mobil falt 1,19 prosent mens lettoljen falt til 91,25 dollar.Caterpillar og Home Depot falt henholdsvis 1,88 og 1,99 prosent. Coca Cola falt 1,22 prosent.Apple steg 0,8 prosent til 640,91 dollar etter å ha falt nesten 10 prosent siden 21. september og lanseringen av iPhone 5. Google steg 0,06 prosent mens Microsoft falt 1,02 prosent.IBM falt 1,04 prosent og HP falt nye 1,32 prosent. Intel falt 0,64 prosent mens Cisco falt 2,61 prosent.Facebook falt 2,9 prosent på nye opplysninger om at Facebook forsøkte å hindre informasjon om store utfordringer rundt mobilvirksomheten før børsnoteringen 17. mai.Hele kampen med det amerikanske finanstilsynet SEC virker lite tillitsvekkende og tegner et bilde av en nærmest kynisk ledelse og tilretteleggere som gikk langt i å forsøke å holde tilbake viktig informasjon som alle kanskje burde hatt tilgang til før aksjesalget og børsnoteringen.Facebook er da også halvert i verdi siden børsnoteringen.