<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Voldberg dumpet REC-aksjer i grevens tid

En rekke kjente investorer får svi som følge av den voldsomme nedturen i REC tirsdag. Men en av de virkelige ringrevene i markedet svetter litt mindre enn de andre.

    Publisert 16. okt. 2012 kl. 15.21
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 270 ord

    Solaksjen REC faller nærmere 14 prosent tirsdag, og dermed får en lang rekke kjente investorer svi.Stein Erik Hagen, Jens Ulltveit-Moe, Jan Haudemann-Andersen og Frode Teigen er bare noen av dem som sitter med store mengder solaksjer.Det gjorde også ikke ukjente Tore Aksel Voldberg inntil nylig.Investoren er riktignok fremdeles 29. største eier med 0,38 prosent av aksjene, men ringreven benyttet forrige uke til å vekte seg solid ned i solselskapet og unngår dermed mye av smellen tirsdag.Les også: Ringrev og meget profilert investor dumper REC-aksjerOversikter mandag viste at Voldberg forrige uke kvittet seg med 37 prosent av alle aksjene han sett med i REC og han solgte 4,65 millioner aksjer.Dermed sitter han igjen med 8 millioner aksjer i solselskapet.Orkla er fremdeles største aksjonær og sitter nå på 15,59 prosent av aksjene i solselskapet.Jens Ulltveit-Moes Umoe AS er tredje størst og har 8,55 prosent mens Stein Erik Hagens Canica er nummer 4 på listen og har 3,63 prosent.Jan Haudemann-Andersens Datum AS er også blant de største og man finner hans navn på 8. plass på listen over de største eierne. Investoren har 1,83 prosent av REC.Les også: Det ble kalt et ran - så mye har de tapt på REC-kuppetInvestoren Frode Teigen og hans Kontrari AS er 16. størst og sitter nå på 0,76 prosent av aksjene i REC mens Tore Aksel Voldberg og hans Dukat AS altså har 0,38 prosent som 29. største aksjonær.Skagen Fondene gjorde sitt inntog på aksjonærlistene i REC for kort tid siden og kontrollerer nå 1,44 prosent av selskapet - totalt 305,1 millioner aksjer.Folketrygdfondet sitter på 3,63 prosent av aksjene i REC og er 5. største eier.