<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

REC: - Både oppsiden og nedsiden betydelig

DNB Markets skriver i en oppdatering fredag at de fremdeles anbefaler kjøp av REC. Likevel understrekes risikoen ved aksjen, som både kan stige og falle solid fremover.

Publisert 18. jan. 2013
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 383 ord
lead

DNB Markets skriver i en oppdatering fredag at de fremdeles anbefaler kjøp av REC.Kursmålet er satt til 1,70 kroner mens aksjen så langt i dag er uendret på 1,05 kroner.Dermed skulle oppside på solaksjen være på omlag 62 prosent.Meglerhuset ser frem mot RECs rapport etter 4. kvartal 2012, som er ventet den 8. februar.- Vi venter tall som bekrefter et kvartal med betydelig utfordringer for selskapet. Vårt estimat for omsetningen ligger på 1,34 milliarder kroner, ned 11 prosent fra foregående kvartal, mens estimert EBITDA ligger på -82 millioner kroner mot -184 millioner Q3 2012. Konsensus EBITDA ligger på -35 millioner. Markedsmessig ligger fokus nå på utviklingen i Kina, hvor kombinasjonen av høye nasjonale vekstmål for installert kapasitet, et vanskelig tilgjengelig marked for utenlandske aktører og en uavklart situasjon rundt eventuell straffetoll gjør både oppsiden og nedsiden betydelig for REC i tiden fremover, heter det fra DNB.Meglerhuset mener videre det er klare tegn på at polysilisiumprisene nå har bunnet ut, blant annet etter at flere større leverandører har varslet produksjonskutt.DNB understreker avslutningsvis at risikoen ved aksjen er høy.REC startet året forrykende men har den siste falt noe tilbake. Den siste måneden er aksjen ned 1,50 prosent mens fallet det siste året er på nitriste 74,50 prosent.Konserndirektøren venter bedringKonserndirektør Mikkel Tørud i selskapet uttalte torsdag at visibiliteten i solsektoren er veldig lav akkurat nå.Tørud forventer og tror imidlertid på bedring i markedsbalansen fremover og tror Kina kommer til å bli en nøkkel på kort sikt, skrev TDN Finans.- Vi mener markedsbalanse vil bedre seg, men visibiliteten er lav. Å forutsi markedene har vært vanskelig i lang tid i denne bransjen. Bransjen er nå i endring hvor etterspørsel flyttes fra Europa og mer globalt. Kina vil være en nøkkel på kort sikt, som nylig har økt målsetningen om installasjoner på 10 GW i år. Det vil i så fall være et betydelig tilskudd til markedet, uttalte konserndirektøren under et Pareto-seminar.Tørud mener mange nye aktører for tiden banker på døren og vil inn i silisiumsbransjen, men at de lave prisene enn så lenge har satt en stopper for dette.- Vi har sett noen uker med stabiliserende priser, så la oss håpe det vedvarer. Grunnet de lave prisene ser vi at utbygging ved fabrikker som har krevd store investeringer stoppes og utsettes til markedet bedrer seg, sa han.