<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-laks får sterk kjøpsanbefaling

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård jekker opp kursmål og rykker ut med sterk kjøpsanbefaling etter vraket bud og nedsalg.

  Publisert 27. juni 2013 kl. 09.05
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

  Sist fredag ble det klart at Marine Harvest ikke kom i mål med budet på Cermaq , og svarte med et gigantisk nedsalg i selskapet. Det gjorde i går ar selskapet satt igjen med en gevinst etter salget av Cermaq-aksjer på 133,5 millioner kroner.Nå rykker analytiker Kolbjørn Giskeødegård ut med en sterk kjøpsanbefaling på Marine Harvest.- Alt fokus de to siste månedene har vært på forsøket om å fusjonere med Cermaq, for å danner verdens største sjømatselskap. Etter at dette ble terminert, kan midlene fra fusjonsforsøket nå komme aksjonærene til gode. I tillegg venter vi en sterk kontantstrøm for selskapet med tanke på supersykelen laksesektoren er inne i, sier analytikeren.Nordea Markets oppgraderer aksjen fra kjøp til en sterk kjøpsanbefaling.- Basert på høyere estimater for lakseprisene i Europa, øker vi kursmålet fra 6,90 til 7,80 kroner, skriver Giskeødegård i oppdateringen.Les også: Gode grunner til å tro at superprofitten fortsetter i to år til- Med 80 prosent av produksjonen fra Europa, kombinert med en forventet volumvekst i 2014 og sterke utbytte-spådommer, mener vi selskapet er attraktivt, sier analytikeren.