<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mørk høst i vente for Europa

Andres ulykke har igjen preget utviklingen i norske aksjer. Men når alt peker mot det verre, er det én sektor på børsen som aksjonærene bør sitte i, mener sjeføkonom Jan L. Andreassen i Eika.

  Publisert 29. juni 2013 kl. 08.22
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 129 ord
  Sjeføkonom Jan L. Andreassen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

  - EU strømmer mot mer bankproblemer til høsten. Vi kan trolig vente oss en rekyl i statsrentene og at realøkonomien stopper opp. Da blir det oppstrammingspolitikk fremover, sier sjeføkonom Jan L. Andreassen i Eika til Finansavisen.Med økonomisk krisestemning i Europa, kommer den klare favoritten på Oslo Børs:- I aksjemarkedet har vi sett en multippelekspansjon, og kursene kan ikke gå mer uten at inntjeningen også vokser. For Oslo Børs blir det interessant å se om det er nok vekst i verden til at oljeprisen kan holde seg over 100 dollar. Oppstramming i Europa fører til et omslag i Norges Banks pengepolitikk med lavere renter til høsten. Det er positivt for norsk bank- og finanssektor. Det blir rekordoverskudd i bankene, og det er de aksjene man bør sitte på, sier Andreassen