<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs stupte 5 prosent

Oslo Børs åpnet opp, men siden ble det verre. I juni stupte hovedindeksen 4,7 prosent, den svakeste måneden på over ett år.

  Publisert 28. juni 2013 kl. 16.30
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.52
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 324 ord
  AP Photo

  Det ble en laber fredag på Oslo Børs, hvor hovedindeksen falt 0,4 prosent til 468,79. Det betyr at juni-avkastningen ble på minus 4,7 prosent.Man må tilbake til mai i fjor for å finne en svakere måned. Da stupte børsen nærmere ni prosent.Omsetningen var på snaue tre milliarder kroner.Hittil i år har hovedindeksen steget 5,6 prosent, mens den er opp 19,4 prosent de siste 12 månedene.Blandet drops fra USA Det kom flere sentrale nøkkeltall fra USA. Den amerikanske innkjøpsindeksen Chicago PMI kom inn under pari, mens University of Michigan consumer confidence-indeksen kommer inn litt over forventning.Oljeprisen faller igjen Oljeprisen har snudd ned. Brent-olje med august-levering handles for 102,72 dollar fatet, ned 0,1 prosent, mens den amerikanske WTI-oljen faller 0,1 prosent til 96,97 dollar fatet.Nyheter fra Statoil Statoil endte ned 0,3 prosent til 125,30 kroner.Selskapet kom med leteresultater fra Nunatak-brønnen på Johan Castberg-feltet . Selskapet uttrykker skuffelse over resultatene. DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Statoil.Subsea 7 opp igjen etter skrell Subsea 7 korrigerte opp 0,5 prosent til 106,50 kroner etter torsdagens skrell i kjølvannet av resultatvarselet. Selskapet toppet omsetningsoversikten med 485 millioner kroner.TGS-fall Seismikkselskapet TGS falt 4,5 prosent til 176,50 kroner. Den eneste nyheten fra selskapet er at det nå har etablert sitt ADR-program i USA.-Vi ser frem til å øke vår synlighet og investorbase i det amerikanske kapitalmarkedet med dette programmet, sier finansdirektør Kristian Johansen i TGS i en kommentar.138 kroner sendte aksjer til "himmels" Netconnect og Nexus topper vinnerlisten med en oppgang på 15-20 prosent. Omsetningen i de to papirene var på henholdsvis 108 og 30 kroner!Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen