<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS fikk snike i køen

SAS får de store Airbus-flyene to-tre år før tiden, men må likevel vente i 5 år.

  Publisert 26. juni 2013 kl. 07.48
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 131 ord
  Fly av typen Airbus 330-300 - foto fra selskapet selv

  Tirsdag ble det kjent at SAS bestiller 12 nye fly med en listepris på 20 milliarder kroner. Det dreier seg om åtte A350 og fire A330.Airbus har egentlig full A350 ordrebok til etter 2020, men SAS får likevel levert sine fly fra tidlig i 2018.- Flyselskaper i Asia og USA har ønsket seg en enda større versjon av flyet, og er villige til å vente i et par år til. SAS har vært tydelig på at de var interessert i en tidligere levering om det var mulig. Min jobb handler om å formidle dette til toppledelsen i Airbus, sier Christopher Buckle, markedsdirektør for Airbus, til DN.I følge avisen var det United Airlines som ga SAS en åpning etter at de endret på sin bestilling. Da falt alt på plass for SAS.