<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skagen Vekst tapte 35 mill. på salg til Fredriksen

- De kommer til festen med et balltre, men oppfører seg pent, sier en analytiker om Seadrills raid i Sevan Drilling.

  Publisert 28. juni 2013 kl. 08.46
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  Geir Tjetland. Foto: Finansavisen.

  Torsdag ble det klart at Seadrill, med John Fredriksen som styreleder og største eier, med 24,6 prosent av aksjene, hadde fått kjøpe over 50 prosent av aksjene i Sevan Drilling.- Prisen er i den lave enden, men det er vanskelig å se alternativer, sier Geir Tjetland som forvalter fondet Skagen Vekst til DN.Han solgte halvparten av aksjene fondet hadde i Sevan Drilling og realiserte et tap på rundt 35 millioner kroner. Men han håper å kunne tjene det inn igjen på å få med Seadrill og John Fredriksen på laget.Men om Seadrill nå byr på resten av selskapet, og får kjøpe hele selskapet til samme kurs, blir tapet for Skagen Vekst etter alt og dømme det dobbelte.Analytiker Fredrik Lunde i Carnegie sier til avisen at at budet priser hver av riggene til Sevan Drilling til rundt 520 millioner dollar, og at det er litt i underkant av riggenes byggekostnad.Han mener det er en fordel at Seadrill skaffer seg kontroll.- De kommer til festen med et balltre, men oppfører seg pent, oppsummerer Lunde overfor avisen.