<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kritiserer Verdensbankens investeringer

Verdensbanken setter seg i for liten grad inn i hvilke programmer de finansierer, mener Human Rights Watch (HRW).

  Publisert 29. juli 2013 kl. 11.41
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  Jim Yong Kim. Foto: AP

  I flere tilfeller blir menneskerettigheter brutt, hevder organisasjonen.I den nye rapporten «Abuse-Free Development: How the World Bank Should Safeguard Against Human Rights Violations» viser HRW til flere eksempler fra Vietnam og Etiopia.Organisasjonen hevder banken verken satte seg inn i risikoen for brudd på menneskerettighetene eller prøvde å forhindre dem fra å skje før de gjorde investeringene.Konkret nevner de etiopiske myndigheters nedslåing av ytringsfrihet, nekting av grunnleggende tjenester til potensielle eller reelle politiske konkurrenter, samt programmer i statlig rusforvaring i Vietnam hvor det har blitt dokumentert vilkårlig arrest, tvangsarbeid, tortur og andre former for mishandling av de innsatte.