<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeaksjer faller tross bekreftet funn

Oslo Børs stiger, med Yara i spissen, men flere oljeaksjer faller til tross for melding om bekreftet funn.

  Publisert 31. juli 2013 kl. 11.52
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.10
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 463 ord
  Flammer fra avbrenningstårnet for gass på en oljeplattform. Foto: Scanpix Eeg, Jon

  Oslo Børs åpnet som ventet flatt onsdag, men har krabbet oppover i løpet av formiddagen.Ved lunsjtider står hovedindeksen i 495,90, opp 0,5 prosent. Vi minner om årsbeste på 499,34, satt tidligere i juli.Så langt i år har børsen steget 11,7 prosent, mens oppgangen den siste måneden er på 5,8 prosent.Utviklingen skjer i lys av at markedene i Asia var blandede onsdag morgen i påvente av amerikanske makrotall og Federal Reserves rentebeslutning i kveld.Børsene i Kina og Japan dro tidligere i hver sin retning etter et minirally i førstnevnte, men har utover morgenen roet seg ned.Oljeprisen faller Onsdag omsettes Brent-olje med september-levering for 106,16 dollar fatet, ned 0,7 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,2 prosent til 103,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 107,21 dollar ved børsslutt mandag.Bekrefter Norvarg-funn North Energy, Det Norske og Rocksource Exploration bekreftet i meldinger i dag Norvarg-funn.Partnerskapet i lisens 535 på norsk sektor i Barentshavet er i ferd med å avslutte boringen av avgrensningsbrønn 7225/3-2 i Norvargfunnet som ble påvist i 2011.«Resultatene fra avgrensningsbrønnen har bekreftet Norvargfunnets omfattende utstrekning og tilstedeværelsen av bevegelig gass gjennom hele Kobbeformasjonen, uten at vannkontakt er observert", heter det i en melding.Partnerne i lisensen er Total E&P Norge (operatør, 40 prosent eierandel), North Energy (20 prosent), Ithaca Petroleum Norge (13 prosent), Statoil (10 prosent), Det Norske (10 prosent), og Rocksource Exploration Norge (7 prosent).Statoil er opp 0,5 prosent til 127,90 kroner, mens North Energy faller 1,8 prosent til 5,40 kroner.Det Norske faller 0,5 prosent til 86,75 kroner,. Rocksource ramler 6,9 prosent til 1,36 kroner.Yara suverent mest omsatt Yara har vind i seilene. Siste notering er 262,80 kroner, opp 2,8 prosent. Omsetningen er på 170 millioner kroner, mens nummer to på listen, Statoil, kan vise til 98 millioner kroner.Swedbank First Securities nedgraderer Yara International fra kjøp til nøytral, mens kursmålet kuttes fra 300 til 275 kroner.SAS sikrer lån SAS har gjort en privat plassering på 35 millioner euro i en usikret obligasjon med løpetid på fem år.«Midlene vil bli brukt til å støtte SAS sin langsiktige likviditet, samt å betale kommende usikret gjeld til forfall», heter det i meldingen.Aksjen stiger 0,4 prosent til 11,65 kroner.Altro kjøpte IGE-aksjene Altro Invest kjøpte alle aksjene som ble solgt av Amarant Mining i IGE Resoruces. Det skev IGE i en melding tirsdag kveld.Etter kjøpet kontrollerer Altro Invest 29,7 prosent av totalt antall utestående aksjer i IGE.IGE er ned 3,5 prosent til 28 øre.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen