<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil senker Oslo Børs

Kursfall i Statoil og fallende oljepris er ikke godt nytt for en børs som prøver å klatre over 500 poeng.

  Publisert 26. juli 2013 kl. 11.27
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.08
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 648 ord
  Foto: Scanpix

  Fredag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 495,24 poeng, ned 0,19 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 650 millioner kroner.4. runde i Kapitals BørsNM 2013 startet 22. juli. Meld deg på her.Olje Et fat Nordsjøolje, med levering i september, omsettes for 107,10 dollar, ned 0,51 prosent.- Aksjemarkedet kom tilbake og dollaren ble svekket, og dette bidrar til et forsiktig løft i oljemarkedet, sier sjef for oljerådgivningsfirmaet Ritterbusch & Associates, Jim Ritterbusch, til Dow Jones Newswires.Nøkkeltall fra USA viste torsdag at ordrene på varige industriprodukter i juni steg tre ganger så mye som medianestimatet fra økonomer i en rundspørring foretatt av Bloomberg News.- Det kommer en del trykk ut av markedet. Nøkkeltallene fra USA er blandede, men i det store og hele er de positive, sier utgiver av råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt.Statoil Nordea Markets setter ned kursmålet på Statoil fra 145 til 140 kroner, og gjentar samtidig holdanbefalingen.Likevel mener meglerhuset at det verste er over for Statoil, skriver TDN Finans.Dersom man tar bort de dårlige tradingresultater fra MPR, netto finanstap og stigende DD&A-kostnadene, skuffet ikke Statoils underliggende oppstrømvirksomhet, ifølge meglerhuset.SEB gjør på sin side kun mindre estimatenringer etter at Statoil i går la frem kvartalstall. Meglerhuset gjentar en holdanbefaling med et kursmål på 135 kroner pr aksje.Swedbank First Securities nedgraderer på sin side Statoil fra kjøp til nøytral, og senker samtidig kursmålet fra 155 til 145 kroner, skriver TDN.Aksjen faller 1,07 prosent til 129,30 kroner.PGS Citigroup skriver i en oppdatering at Petroleum Geo-Services leverte et resultat som var 20 prosent over meglerhusets forventninger.Citi gjentar sin nøytralanbefaling med kursmål på 85 kroner per aksje.Samtidig tar Bank of America Merrill Lynch PGS fra kjøp til nøytral.Fredag faller PGS 1,58 prosent til 80,95 kroner.Polarcus Polarcus har inngått en treårig avtale med ION, opplyses det i en melding. Avtalen omfatter samarbeid rundt utvikling, gjennomføring og markedsføring av 3D multiklient-prosjekter.- Vi er overbevist om at dette samarbeidet vil bringe verdier til våre kunder gjennom levering av multiklient-prosjekter av høyeste kvalitet, optimalt utformet for å få bedre forståelse for geologien, sier Polarcus-sjef Rolf Rønningen i en kommentar.I går kunne vi lese at meglerhuset SEB Equity Research kuttet kursmålet på Polarcus fra 10,8 kroner til 8,7 kroner. Ifølge TDN Finans ble kjøpsanbefalingen gjentatt.Selv om kursmålet kuttes mener tallknuserne at aksjen har en oppside på 80 prosent.Polarcus rapporterte onsdag svakere enn ventet tall for andre kvartal.Selskapet fikk et resultat etter skatt på 6,3 millioner dollar i 2. kvartal 2013, mot 3,4 millioner dollar i samme periode året før.Det var ventet et resultat på 19 millioner dollar.REC Torsdag ble det kjent at ytterligere 19 REC-aksjonærer har blitt medlem av konsortiumet som garanterer for en emisjon i REC Solar.Av de som tidligere har garantert for REC Solar-tegningen er Jens Ulltveit Moe-selskaper med 44 prosent, QVT 20 prosent, Øystein Stray Spetalen 15 prosent, Skagen 10 prosent, Datum AS 7 prosent og Holberg fire prosent.Aksjen stiger 2,86 prosent til 3,10 kroner.Siem Shipping Siem Shipping har fredag morgen lagt frem sine tall for andre kvartal, hvor de ga både omsetningen og driften et løft.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 3,22 millioner dollar i 2. kvartal 2013, mot 1,91 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen er foreløpig uendret på 75,00 kroner.Kjøper Infratek Triton har fredag kjøpt over 76,3 prosent av aksjene i Infratek fra Hafslund og Fortum Nordic.Selskapet vil nå legge frem et bud på kjøp av de resterende Infratek-aksjene for 14,00 kroner per aksje.Infratek er uendret på 14,00 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen