<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror utflagging er lurt

Helge Lund mener det vil være bekymringsfullt dersom Statoil ikke hele tiden vurderer effektiviteten i selskapet - deriblant om utflagging kan være riktig.

  Publisert 26. juli 2013 kl. 08.47
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  Statoils konsernsjef, Helge Lund. Foto: Scanpix

  Statoil-sjef Helge Lund tror det kan være samfunnsøkonomisk smart å flytte arbeidsplasser ut av Norge og velge utenlandske leverandører til prosjekter på norsk sokkel, skriver Dagens Næringsliv.Overskuddet til Statoil falt med hele 74 prosent i årets første halvår, og til tross for at store salgsgevinster fra 2012 bidrar til det voldsomme fallet, er marginene og lønnsomheten presset.Nå varsler Lund tiltak for å øke konkurranseevnen. Det kan blant annet bety at arbeidsplasser blir flyttet utenlands, og at verft i Østen velges fremfor de norske.- Det vil være svært uheldig for oss, det norske samfunn og våre aksjonærer om vi ikke hele tiden arbeidet for å drive mest mulig effektivt. Hvis ikke vil vi gradvis miste konkurransekraft og bidra med mye mindre skatteinngang enn det vi gjør i dag. Flere bør bekymre seg hvis ikke Statoil driver effektiviseringsarbeid enn at vi gjør det, sier Lund til DN.4. runde i Kapitals BørsNM 2013 startet 22. juli. Meld deg på her.