<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bredt fall på børsene i Asia

Med unntak av i Kina, faller de asiatiske børsene tilbake torsdag morgen.

  Publisert 22. aug. 2013 kl. 06.39
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.26
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 348 ord
  Kinesisk investor. Foto: AP

  Børsene i Asia faller torsdag morgen. Årsaken er signaler om nedtrapping av den amerikanske sentralbankens obligasjonskjøp i løpet av året.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller 1,1 prosent, med mer enn tre aksjer som faller for hver som stiger.I Japan faller Nikkei 0,63 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 0,28 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,68 prosent.S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,62 prosent, Korpi i Sør-Korea faller 0,97 prosent og Straits Times i Singapore faller tilbake 1,25 prosent. Børsen i Taiwan er ned 0,48 prosent.I Kina stiger derimot Shanghai Composites 0,09 prosent, mens CSI 300 er opp 0,31 prosent.Ferske tall viser at HSBCs PMI-indeks i Kina endte på 50,1 i august. Det var betydelig over analytikernes forventninger.Nedtrapping Det kom onsdag kveld ingen avklaring i referatet fra det siste rentemøtet om hvor lenge den amerikanske sentralbanken vil opprettholde takten i obligasjonskjøpene på dagens nivå, og dermed er usikkerheten fortsatt like stor.Det som imidlertid kanskje økte usikkerheten en smule var at det var enighet om var at selv om økonomien bare har vokst moderat i første halvår, antar sentralbanken at den vil ta seg opp så mye mot slutten av året at nedtrappigen kan begynne mot slutten av året.Det som da synes sikrere enn før er at det blir en nedtrapping mot slutten av året, hvis økonomien tar seg opp.- Det ser ut som om det er en åpenbar enstemmig, bredere støtte for nedtrapping av obligasjonskjøpene, og det er ut som en nedtrapping før heller enn senere er en god unnskyldning for markedene å ha en korreksjon. Markedet korrigerer, noe vi tror kan fortsette en stund, sier Don Williams i Platypus Asset Management til Bloomberg News.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen