<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-rederi trosser rød børsåpning

Hovedindeksen på Oslo Børs faller i tidlig handel. Yara og Seadrill tynger, mens Golden Ocean belønnes for kvartalstall. Gruveaksje går til topps, oljeknøtt til bunns (oppdatert 09.37).

  Publisert 23. aug. 2013 kl. 09.08
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.28
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 604 ord
  John Fredriksen. Foto: Scanpix

  Etter 37 minutters handel peker pilene nedover for Oslo Børs. Hovedindeksen står i 500,88, ned 0,24 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 412 millioner kroner.Så langt i år har hovedindeksen steget 12,7 prosent, mens den er opp 14,7 prosent det siste året.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i New York i går og positive Asia-børser tidligere i dag.De toneangivende Europa-børsene faller også. Tyske DAX er ned 0,4 prosent, franske CAC 0,8 prosent.Oljeprisen holder seg oppe Oljeprisen lar seg stadig støtte av gårsdagens PMI-tall fra Kina, Tyskland og USA, som antyder at verdensøkonomien er i bedring, noe som vil påvirke etterspørselen etter bensin positivt.At de største havnene i Libya fortsatt er stengt, gir også støtte til oljeprisene.Brent oktober-olje handles for 109,88 dollar fatet, ned marginale to cent i dagens handel. WTI-oljen faller 26 cent til 104,77 dollar fatet.Til sammenligning ble Brent oktober-olje omsatt for rundt 109,95 dollar fatet ved børsslutt torsdag.- Utsiktene for global etterspørsel er mye bedre, og det er driveren for oljeprisene på lang og mellomlang sikt, sier sjefstrateg Michael McCarthy hos CMC Markets i Sydney til Reuters.På Oslo Børs faller Statoil 0,5 prosent til 128,40 kroner.Golden Ocean opp på tall Golden Ocean overbeviste med sin kvartalsrapport i morgen, og belønnes med en oppgang på 3,1 prosent til 7,71 kroner.- Til tross for en vedvarende svak verdensøkonomi gjennom 1. halvår, steg etterspørselen etter tørrbulktransport i et stødig tempo, skriver styret blant annet i rapporten.Toppsjef Herman Billung mener flåteveksten i tørrbulkmarkedet er i ferd med å balansere seg ut, og tror ifølge Reuters den blir under 5,0 prosent for året.Golden Ocean-styret varsler et utbytte på 0,01 dollar per aksje for 2. kvartal.Billung er for øvrig gjest i Økonominyhetene på HegnarTV klokken 13:30.Yara og Seadrill tynger Yara faller 2,3 prosent til 251,70 kroner på høyest volum i åpningen.Aksjen er ifølge TDN Finans nedgradert til salg av Deutsche Bank, som har et kursmål på 220 kroner.Seadrill trekker ned 2,3 prosent til 258,90 kroner. Selskapet hadde ved utløpet av budfristen 50,1 prosent av Sevan Drilling. Dermed kom det inn aksepter på kun 47,394 aksjer, tilsvarende 0,01 prosent.Blant positive OBX-aksjer finner vi RCCL og REC, som stiger hhv. 1,4 prosent til 236,60 kroner og 0,3 prosent til 3,11 kroner.Gruveaksje til topps IGE Resources topper vinnerlisten med en oppgang på 25,9 prosent til 34 øre.Datteren Nickel Mountain Resources AB fikk i går grønt lys for gruvevirksomheten i Nord-Sverige , etter at svenske myndigheter avviste klager på utvinningskonsesjonen Rönnbäcken 1-3.Nærmest følger Goodtech, som legger på seg 6,3 prosent til 18,60 kroner etter å ha mangedoblet inntjeningen i 2. kvartal .Odfjell B stiger 5,5 prosent til 32,50 kroner etter at kvartalstallene overrasket positivt, mens A-aksjen klatrer 1,2 prosent til 33,30 kroner.Oljeknøtt til bunns igjen I andre enden finner vi Noreco, som faller ytterligere 7,8 prosent til 2,36 kroner etter at representantene for storaksjonæren Sabaro Investments, inklusive Erik Henriksen, trakk seg fra styret med umiddelbar effekt.Markedet ser altså ut til å frykte at Sabaro skal selge sine aksjer.Nærmest følger Bionor Pharma, som straffes med et kursfall på 6,5 prosent til 3,32 kroner etter sine kvartalstall .Havfisk trekker ned 6,2 prosent til 6,00 kroner, mens Diagenic og Eitzen Chemical begge går tilbake 5,1 prosent etter tall - til hhv. 3,70 og 14,80 kroner.Alle dagens resultatfremleggelser her. HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen