<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lakseaktør trekker seg ut av ørret

Lakseoppdretteren Grieg Seafood venter å avslutte sin ørretoppdrett i løpet av 2013.

  Publisert 20. aug. 2013 kl. 11.17
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.

  - Vi er helt ute etter andre halvår, sier Grieg Seafoods administrerende direktør Morten Vike til Reuters.Nyhetsbyrået opplyser om at produksjonen av ørret har ligget på 2-3.000 tonn i året, men det har vist seg å være vanskelig å tjene penger.Dette skal være årsaken til at Grieg Seafood Seafood nå trekker seg ut.- Fersk ørret er et russermarked, sier Vike og forklarer at slakteriet i Finnmark ikke har vært godkjent for eksport av ferskvarer til Russland.- Det er et annet veterinærregime, de har andre grenseverdier og et annet system, sier Vike.Slakteriet i Finnmark, som slakter rundt 25.000 tonn i året, er kun godkjent for eksport av frosne produkter til Russland.Det betyr at Grieg Seafood ikke får solgt fersk ørret til det markedet som Vike anser som det viktigste for ørret.Vike påpeker at selv om Grieg nå trekker seg ut av ørret vil det uansett være viktig å få godkjent slakteriet i Finnmark for ferskvare slik at mer fersk laks kan gå til Russland.Når det vil skje er vanskelig å tidfeste, men Vike mener det er et godt tegn at det har fått lisens til eksport av frosne produkter.