<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs stiger svakt

Oslo Børs stiger svakt torsdag morgen. Skuffende kvartalstall sender flere aksjer rett ned.

  Publisert 22. aug. 2013 kl. 09.05
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.26
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 491 ord
  Trader ved børsen - Foto: Scanpix

  I kjølvannet av børsfallet i USA onsdag kveld og nedgangen i Asia i morges, åpnet Oslo Børs svakt ned torsdag.Etter 20 minutters handel har stemningen snudd, og hovedindeksen står nå i 499,04, opp 0,20 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 208 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 12,37 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 13,36 prosent.Nedtrapping påvirker oljeprisen Det kom onsdag kveld ingen avklaring i referatet fra det siste rentemøtet om hvor lenge den amerikanske sentralbanken vil opprettholde takten i obligasjonskjøpene på dagens nivå, og dermed er usikkerheten fortsatt like stor.Det som imidlertid synes sikrere enn før er at det blir en nedtrapping mot slutten av året, hvis økonomien tar seg opp.Dette styrker, ifølge Bloomberg News og TDN Finans, spekulasjoner om at etterspørselen etter olje vil bli svekket.- Markedet beveger seg før Fed setter ut i livet sin nedtrapping av stimuleringstiltakene. Det pågår en justeringsperiode nå. Råvaremarkedene er preget av en generell svakhet, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Brent-oljen med levering i oktober faller torsdag morgen 0,22 prosent til 109,57 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 103,75 dollar fatet, ned 0,10 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,70 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Statoil stiger 0,08 prosent til 128,10 kroner.EMGS skuffet Det er resultatrush torsdag morgen, og blant selskapene som har lagt frem andrekvartalstall finner vi Electromagnetic Geoservices (EMGS).Selskapet satt igjen med et underskudd på 1,64 millioner dollar etter andre kvartal. Det var svakere enn analytikerne hadde ventet.Aksjen faller 6,49 prosent til 8,65 kroner.En rekke tall Også en hel rekke andre selskaper har lagt frem sine tall for andre kvartal torsdag morgen. Du kan se alle her! Flere av disse faller markert på Oslo Børs. Wentworth Resources snudde i perioden pluss til minus , og faller torsdag morgen 8,33 prosent.Pengene fortsatte å renne ut av Cellcura i andre kvartal , og aksjen er foreløpig ned 2,70 prosent.Hurtigruten tjente mer i andre kvartal, men omsetningen ble imidlertid svekket. Det sendre aksjen ned 2,61 prosent.BWG Homes ga derimot både topp- og bunnlinjen et løft i andre kvartal, og stiger 2,29 prosent på Oslo Børs.Produksjonen gjenopptatt Norwegian Energy Company (Noreco) har blitt informert av operatøren på Huntington-feltet, E.ON UK E&P, om at produksjonen på feltet ble gjenopptatt 19. august.Produksjonen har vært stengt siden 8. august.Nyheten sender aksjen opp 3,57 prosent til 2,90 kroner.BørspauseOslo Børs har torsdag morgen innført børspause i Northland Resources.De ønsker å undersøke kursutviklingen i aksjen.Før handelen ble stoppet hadde Northland falt 22,39 prosent til 26,00 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen