<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil melder om gassfunn

Statoil er i ferd med å avslutte boringen av undersøkelsesbrønn 6506/9-3.

  Publisert 19. aug. 2013 kl. 09.12
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  Statoil - Foto: Scanpix

  Statoil Petroleum AS er i ferd med å avslutte boringen av undersøkelsesbrønn 6506/9-3, og melder om gass- og kondensatfunn nær Smørbukkfeltet, heter det i en fersk melding fra Oljedirektoratet.- Brønnen påtraff en gass/kondensat kolonne på om lag 40 meter i en ned til situasjon i Garnformasjonen. I tillegg ble det påtruffet en tynn gass/kondensatkolonne i Ileformasjonen. Reservoaregenskapene er gode i Garnformasjonen, mens de er noe dårligere enn forventet i Ileformasjonen, heter det i meldingen.Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Garnformasjonen er mellom 4 og 7,5 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Funnet vil bli vurdert tilknyttet Åsgardfeltet.Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.Brønnen er boret om lag 5 km nord Åsgardfeltet i Norskehavet og primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter (Garn-, Ile- og Tofteformasjonen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter (Ror-, Tilje- og Åreformasjonen).