<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Statoil trenger penger

Analysesjef Anne Gjøen tror Statoil vil selge flere attraktive feltandeler for å finansiere investeringer og utbytte.

  Publisert 20. aug. 2013 kl. 08.01
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 150 ord
  Foto: FA

  I går solgte Statoil andeler i Gullfaks og Gudrun samt andeler i to britiske felt. Analysesjef og oljeanalytiker i Handelsbanken Capital Markets, Anne Gjøen, tror det kan komme flere salg i de mest attraktive Statoil-lisensene, skriver dn.- Statoil ser at det er gode priser for salg i feltandeler, men er nok også redd for å pådra seg for mye gjeld og er både usikre på makroøkonomien og oljeprisen. Dette gjøres nok også for å forsikre at utbyttepolitikken ligger fast, sier Gjøen.Og med nye prosjekter for totalt 120 milliarder kroner, utelukker hun ikke at det er behov for kapital.- Det trenger penger for å være mer fleksibel. Da må en selge det som er blant det mest attraktive i porteføljen. Selv om produksjonen på Gullfaks er dalende, er det forventet god kontantstrøm i årene som kommer. Resultatet vil nok gå ned for Statoil i de nærmeste årene, sier Gjøen til avisen.