<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Steve Ballmer gir seg - aksjen stiger kraftig

Fredagens handel på New York-børsen starter i pluss. Steve Ballmers exit resulterte i rally.

  Publisert 23. aug. 2013 kl. 15.40
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.28
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 300 ord
  Trader Michael Smyth på gulvet i New York Stock Exchange. AP Photo

  Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,39 prosent og står i 3.653,01 poeng, mens Dow Jones står i 14.972,34 poeng etter en oppgang på 0,06 prosent.Utviklingen kan du følge herMicrosoftI dag har det blitt kjent at Microsoft-sjef Steve Ballmer skal gi seg. Det er ikke kjent hvem som vil ta over som ny toppsjef.Aksjen stiger ni prosent på nyheten.Det er selvfølgelig godt nytt for Steve Ballmer, som selv sitter på 330 millioner aksjer.Mannen som tok over roret etter legendariske Bill Gates har dermed økt formuen med 5,8 milliarder kroner på å annonsere sin egen avgang..Europa Tysk økonomi hadde solid oppgang i 2. kvartal, først og fremst på grunn av økt innenlandsk forbruk.Bruttonasjonalproduktet (BNP) i Europas største økonomi vokste med 0,7 prosent i månedene april, mai og juni sammenlignet med årets første kvartal.Det var ifølge Bloomberg som ventet.Spesielt var oppgangen stor i bygningsindustrien med 2,6 prosent.Veksten fører også til økt overskudd i den offentlige forvaltningen. Den tyske staten, delstatene og kommunene har første halvår et overskudd på 8,5 milliarder euro, eller rundt 68 milliarder kroner, viser tallene.I går fikk vi en rekke oppløftende innkjøpssjefsindekser (PMI). Analytikerne i Nordea er godt fornøyd med at tallene overrasket på oppsiden.- Etter bedre enn ventet PMI fra Kina natt til i går viste den sammensatte PMIen for eurosonen en oppgang til 51,7 for 50,5, det høyeste på over to år. Konsensus var faktisk en liten nedgang til 50,2, så dette var en solid positiv overraskelse som bidro til god stemning på europeiske børser i går, understreker analytikerne i fredagens rapport.Tallene underbygger de positive tendensene i eurosonen vi har sett de siste månedene og gjør det enda mer usannsynlig med flere rentekutt fra ECB i denne omgang. Da må utviklingen snu til det negative igjen.