<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stig Myrseth: Ser vi en ny finanskrise?

Bakteppet er lite lystig. Valutaen er i fritt fall og børsen er under press.

  Publisert 21. aug. 2013 kl. 14.27
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  Dovre Forvaltning / photographer - Gediminas Zilinskas / www.zilinskas.net

  Stig Myrseth, investeringsdirektør i Dovre Forvaltning, slår fast at høststormene allerede har ankommet India.Den indiske valutaen er i fritt fall, og New Delhi-børsen er under press.Myrseth innrømmer likevel at han ikke er veldig bekymret- For det første betyr ikke indisk økonomi all verdens for verdensøkonomien. Til det er den for liten, sier Myrseth.- Dernest synes problemene landsspesifikke. Dette reduserer faren for at krisen sprer seg og smitter andre land, sier investeringsdirektøren.Myrseth mener krisen i India skyldes de eksepsjonelt store underskuddene i utenriksregnskapet.Les også: Asia-krisen er tilbake - landet trues av kollapsSom det fremgår av diagrammet under, nærmet underskuddet på driftsbalansen seg syv prosent av BNP i fjor.Artikkelen fortsetter under bildet- Finansmarkedene tvinger nå gjennom en rebalansering av utenriksregnskapet gjennom å sende valutakursen kraftig ned. Det vil gjøre importen dyrere og stimulere eksporten, avslutter Myrseth.