<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Få Buffetts 10 beste investeringstips

Fredag feiret verdens fjerde rikeste person, finansnestor Warren Buffett, sin bursdag. Her er hans ti beste investeringstips gjennom tidene.

Publisert 1. sep. 2013 kl. 09.35
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 439 ord
Warren Buffett - Foto: AP

I anledning Warren Buffetts bursdag, fredag 30. august, har CNBC samlet det de mener er finansnestorens ti beste investeringstips.Warren Buffetts 10 beste investeringstips:1. "Det er langt bedre å kjøpe et fantastisk selskap til en rettferdig pris, enn å kjøpe et ok selskap til en fantastisk pris."Hentet fra Buffetts brev til aksjonærene i 1989.- Dette regnes som en av Buffetts mest kjente sitater, og reflekterer en av de grunnleggende verdiene for hvordan han styrer sine investeringer: Han holder seg til de selskapene han forstår seg på, der selskapets verdi er innlysende, uavhengig av hvordan dets finansielle situasjon ser ut, skriver nettstedet.2. "Regel nr.1: Aldri tap penger. Regel nr.2: Ikke glem regel nr.1."Hentet fra "The Tao of Warren Buffett" (2006)3. " Vår tilnærming er at vi henter profitt fra mangel på endring, fremfor endring. med Wrigley tyggegummi, var det mangelen på endring som appellerte til meg. Jeg tror ikke denne industrien kommer til å bli rammet av internett(red.anm.: eller andre teknologiske fremskritt). Den type virksomhet liker jeg."Hentet fra Businessweek (1999)4. "Jeg prøver å kjøpe aksjer i selskaper som er så fantastiske at selv en idiot kunne ledet dem. Før eller senere, vil det skje. "Hentet fra en paneldebatt etter premieren av dokumentaren "I.O.U.S.A" (2008)5. "Aksjemarkedet fungerer ikke slik at du må satse alt på engang, du kan vente til tiden er riktig. Problemet er bare at alle rundt deg roper "sats, sats", når du sitter på pengesekken."Hentet fra "The Tao of Warren Buffett" (2006)6. "Prisen er det du betaler, verdien er det du får. Det gjelder uansett som vi snakker om aksjer eller sokker. Jeg liker å kjøpe kvalitetsvarer når prisen er redusert."Hentet fra Buffetts brev til aksjonærene (2008)7. "Aldri regn med å gjøre et godt salg. Sørg for at prisen er så attraktiv at selv et middelmådig salg gir gode resultater."Hentet fra "Buffett: The Making of an American Capitalist" (1995)8. "Hvis du hadde hatt en perfekt forståelse for forretningsvirksomhet og sett inn i fremtiden, hadde du ikke trengt å tenke så mye på sikkerhetsmarginer."Hentet fra det årlige møtet i Berkshire (1997)9. "Vi har lenge følt at den enste verdien bak aksjeanalyser er å få analytikerne til å se bra ut. Charlie(red.anm.: Charlie Munger, neststyreleder i Buffetts selskap, Berkshire) og jeg mener fortsatt at kortsiktige prognoser er giftige, og bør holdes innelåst på et trygt sted, langt borte fra barn og voksne som oppfører seg som barn i aksjemarkedet."Hentet fra Buffetts brev til aksjonærene (1992).10. "Vi får ikke betalt for det vi gjør, men for å ha rett. Til spørsmålet om hvor lenge vi venter på å ha rett, er svaret; på ubestemt tid."Hentet fra det årlige møtet i Berkshire (1998)