<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bjørn Kjos flesker til mot flyteknikeren

Bjørn Kjos er ikke nådig i dommen over flytekniker Roger Handeland. Nå planlegger han å ta den andre Dreamlineren ut av rute også, for en grundig sjekk.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 07.19
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.02
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 375 ord
  Bjørn Kjos - Foto: Scanpix

  - Det er greit å vite hva man snakker om, før man lufter meningene sine, sier Bjørn Kjos til Finansavisen i dag.- I Norwegian er det god takhøyde for kritikk. Det som overrasker meg, er at folk uttaler seg om ting de ikke har filla greie på. Handeland vet ikke hvordan en Boeing 787 ser ut innvendig engang, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til avisen.Han mener dessuten Handelands kritikk ikke er berettiget.Kalkulert risikoHandeland, som også er leder i Norsk Flytekniker Organisasjon, ble intervjuet i Finansavisen om Norwegians problemer med selskapets to Dreamliner-fly i september. Han svarte på spørsmål om hva de tekniske problemene besto i, hvilke råd han ville gi Norwegian-sjef Bjørn Kjos og om problemene kunne bli langvarige.- Alle fly har innkjøringsproblemer, men her har Norwegian tatt en kalkulert risiko, sa han blant annet til Finansavisen.I kjølvannet av det ble Handeland kalt inn på teppet til oppsigelsessamtale i Norwegian, en samtale han gikk seirende ut av.- Har dere tatt for stor risiko?- Nei, det er færre feil med Dreamlinerne enn med andre fly. Andre fly blir som en bilmodell fra 1995, sammenlignet med Dreamlineren, sier Kjos til Finansavisen.Kjos er overrasket over problemene med flyet, men han er ikke bekymret for noe. I alle fall ikke hva som skrives i media.- Jeg tenker på passasjerene, og at de kanskje kommer for sent til viktige begivenheter på grunn av oss. Dét plager meg, sier han til Finansavisen.Trodde de hadde skværet oppHandeland bekrefter at han ikke har typekurs på 787, men tviler også på at Bjørn Kjos har det.- Slike kurs er mye mer kompliserte enn pilotkurs, sier Roger Handeland, flytekniker i Norwegian og leder i Norges Flytekniker Organisasjon, til avisen, og legger til at han trodde de hadde skværet opp.Skal sjekke den andre Dreamlineren Norwegian har hatt mye problemer med den ene Dreamlineren. Den har nå blitt gjennomgått grundig og ventes tilbake i trafikk om kort tid, trolig i løpet av neste uke.Nå planlegger Norwegian også å ta Dreamliner nummer to ut av rute for å være føre var, etter gjentatte hydrauliske og elektriske problemer med det andre flyet selskapet opererer, melder Reuters.Flyet skal sjekkes og det vil trolig skje i løpet av neste uke, når det andre flyet er tilbake i rute.Les hele artikkelen i dagens Finansavisen