<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette vil påvirke Oslo Børs

Wall Street steg fredag, men det er blandet på asiatiske børser mandag.

  Publisert 14. okt. 2013 kl. 08.02
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.03
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 395 ord
  Oslo Børs. Foto: Scanpix

  Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner relativt flatt mandag.- Investorene venter på utfallet av gjeldstakproblematikken i USA. Partene, eller de amerikanske politikerne, har ikke kommet nærmere enighet i løpet av helgen. Fristen for å heve gjeldstaket er torsdag. De asiatiske børsene endte for øvrig blandet mandag, heter det i en fersk oppdatering fra banken.Blandet i Asia. De asiatiske markedene er blandede mandag morgen på fortsatte bekymringer rundt budsjettkrisen i USA.- Ingen mirakelavtale ble gjort i løpet av helgen i Washington, mens investorene håpet på at situasjonen skulle være klarere innen mandag så vi kunne ha fokusert på noe annet igjen, sier investeringssjef Richard Sichel i Philadelphia Trust Co. til Bloomberg.Samleindeksen MSCI Asia Pacific faller 0,2 prosent, mens markedene i Japan og Hong Kong er stengt grunnet helligdager.I Kina stiger CSI 300 0,34 prosent, mens Shanghai Composites er opp 0,46 prosent. Straits Times i Singapore er ned 0,73 prosent, mens Kospi i Sør-Korea stiger 0,01 prosent. I Taiwan faller Taiex 0,81 prosent, mens S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,46 prosent.Oljeprisen. Et fat Brent-olje med november-levering omsettes nå for 111,11 dollar, ned 0,15 prosent. Det er knappe 14 cent mer enn ved børsslutt fredag. Da stod et fat Brent-olje i 110,97 dollar.Oppgang på Wall Street . Spekulasjon om at de amerikanske politikerne nå nærmer seg en overenskommelse om en heving av gjeldstaket vekket optimismen blant investorer . Dow Jones steg 0,7 prosent til 15.237, mens S&P 500 steg 0,6 prosent til 1.703.Teknologitunge Nasdag steg 0,8 prosent til 3.792. Det ble totalt omsatt 630 millioner aksjer på New York-børsen og 1,7 milliarder aksjer på Nasdaq.Storbanken Wells Fargo la frem tall for 3. kvartal, men endte likevel børdsdagen uforandret. Det samme gjorde JP Morgan.Bank of America falt 0,3 prosent, mens Morgan Stanley steg 1,2 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Svak oppgang i Oslo. Oslo Børs vaket rundt nullpunktet fredag. Ved børsslutt stod hovedindeksen opp marginale 0,11 prosent til 505,05. Det ble totalt omsatt aksjer og verdipapirer for 2,3 milliarder kroner.Statoil falt 0,36 prosent til 135,10 kroner. Frontline endte ned hele 8,78 prosent til 13,50 kroner, og toppet dagens taperliste. Marine Harvest endte opp 1,59 prosent til 6,69 kroner, og ble dagens tredje mest omsatte aksje. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Makro:Norge: Statsbudsjettet legges frem, kl. 10:00Norge: Auksjon statskasseveksler, kl. 11:00Kina: KPI septemberIndia: KPI septemberØMU: Industriproduksjon august, kl. 11:00Utenlandske:Keppel Corp.Kilder: SSB, Reuters og TDN Finans