<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredriksen-aksje og Norwegian så rødt

Oslo Børs falt onsdag. Norwegian utmerket seg negativt. Det samme gjorde en av John Fredriksens investeringer (oppdatert med slutt Europa).

  Publisert 9. okt. 2013 kl. 16.34
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 4 minutter
  Artikkellengde er 764 ord
  John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

  Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 497,28, etter en nedgang på 0,2 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.680 millioner kroner.Hovedindeksen er opp 12,0 prosent så langt i år, mens den de siste 12 månedene har steget 10,6 prosent.Toneangivende Europa-børser trakk ned. Tyske DAX falt 0,5 prosent, franske CAC 40 0,2 prosent.Industriproduksjonen i Tyskland steg 1,4 prosent fra juli til august, mot ventet en oppgang på 1,0 prosent.Fastlåst i Washington Etter en svakt positiv start, har pilene snudd nedover på Wall Street. IT-sektoren tynger.Investorer uroer seg fortsatt over den fastlåste budsjettstriden i Washington.Gjeldstakfristen 17. oktober er nå bare åtte dager unna, og president Barack Obama gjentok tirsdag sin holdning om at han er villig til å forhandle bare hvis republikanerne godtar å gjenåpne offentlig sektor og heve gjeldstaket uten betingelser.Den samme Obama har samtidig signalisert at han senere onsdag vil nominere Janet Yellen som ny Federal Reserve-sjef etter Ben Bernanke.Dette har ifølge Reuters forsikret markedene om at dagens pengepolitiske linje vil fortsette.- Vi har ventet for lenge på dette svaret, og i det minste er det hinder vi kan si er forsert med hell, sier direktør Art Hogan hos Lazard Capital Markets i New York til nyhetsbyrået.- Vi visste ikke hvem det skulle bli. Nå gjør vi det, og kan komme oss videre, men dette er såvisst ingen dårlige nyheter, føyer han til.Oljeprisen vaker rundt 110 dollar Budsjettstriden i USA preger også oljemarkedet, som frykter effekten på amerikansk oljeetterspørsel.Brent november-olje handles for 109,41 dollar, ned 75 cent i dagens handel. Kontrakten gikk for rundt 110,56 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.WTI-oljen faller 90 cent til 102,59 dollar fatet.En svakere dollar, samt bekymringer for at uro i Egypt og Libya vil gi tilbudsforstyrrelser i Midtøsten, gir støtte til oljeprisen.- Til tross for et globalt press på aksjer, har ikke oljemarkedet priset inn så mye av det politiske sirkuset i Washington, sier oljeanalytiker Olivier Jakob i Petromatrix til Reuters.- Oljeprisen har vist noe motstand, fordi hendelsesforløpet antyder en nedtrapping av Feds pengetrykking først over nyttår, legger han til.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag at råoljelagrene steg 2,8 millioner fat, mot ventet 1,5 millioner fat. Amerikanske energimyndigheter (DOE) slipper sine lagertall klokken 16:30 norsk tid.Schibsted og Norwegian ned På Oslo Børs endte Statoil opp 0,3 prosent til 133,70 kroner.Utslagene var generelt beskjedne blant de mest omsatte.Schibsted, som har nådd nye rekordnivåer den siste tiden, korrigerte ned 1,9 prosent til 332 kroner. Selskapet avholdt i dag kapitalmarkedsdag i London.Selskapet gjentok der målsetningen om en inntektsvekst på 15-20 prosent i online rubrikktjenester på mellomlang sikt, men i 2013 ventes veksten ifølge Reuters i nedre del av intervallet.Samtidig kan svak makroøkonomi og refokusering av trafikkvekst i Spania påvirke inntektsveksten på kort sikt, mens veksten i franske Leboncoin - også det på kort sikt - kan påvirkes negativt av strategiendringer.TGS fortsatte ned 0,9 prosent til 146,20 kroner etter skrellen i kjølvannet av gårsdagens resultatvarsel . PGS var opp 0,6 prosent til 68,35 kroner.Norwegian meldte i ettermiddag at Dreamliner-flyet som er til reparasjon i Boeing vil være tilbake i trafikk i slutten av uken, trolig søndag 13. oktober. Aksjen falt 3,0 prosent til 218,50 kroner.- Bunnen nådd for lakseprisen Norsk Hydro steg 1,3 prosent til 24,94 kroner etter kvartalstall fra Alcoa, mens Norske Skog klatret 3,8 prosent til 3,56 kroner etter resultatvarsel fra Stora Enso. Vi merker oss videre at Golden Ocean falt 5,0 prosent til 8,41 kroner. Capesize-segmentet tynger bulkratene .Salmar endte i minus 3,2 prosent til 68,50 kroner.Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård sier til HegnarOnline at han tror lakseprisen mer eller mindre har nådd bunnen.- Vi er inne i en periode hvor lakseprisene er på det laveste, og forventer at vi mer eller mindre er på bunnivå nå, sier han.Nordea Markets forventer at lakseprisen vil holde seg mellom 30-35 kroner pr kilo de neste fire ukene.- Fra midten av november forventer vi å få en oppsving, sier Giskeødegård.SAS ser stadig rødt Øverst på taperlisten finner vi Clavis Pharma, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden. Aksjen falt 20 prosent til 2,04 kroner, men merk at aksjen gikk eksklusive tegningsretter i dag.DiaGenic fulgte nærmest på minus 16,7 prosent til 3,00 kroner, mens Oslo Axess-noterte Badger Explorer falt 13,7 prosent til 5,17 kroner.SAS fortsetter nedturen, og falt i dag nye 6,8 prosent til 17,90 kroner.Avocet Mining nedjusterer produksjonsguidingen for Inata-gruven, og ble straffet med et kursfall på 5,3 prosent til 1,42 kroner.I andre enden har vi Oslo Axess-noterte NattoPharma, som løftet seg 13,4 prosent til 17,80 kroner.Oslo Axess-kollegene Nordic Mining og Transeuro steg hhv. 12,3 prosent til 64 øre og 11,1 prosent til 20 øre.AGR Group klatret 5,4 prosent til 3,70 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!