<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Håpet stiger i New York - gigant straffes knallhardt

Onsdagens handel på Wall Street startet i pluss, for så å øke på. Men utslagene blant enkeltaksjer er store - begge veier (oppdatert 17.59).

  Publisert 16. okt. 2013 kl. 15.41
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.06
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 583 ord
  Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix

  De tre nøkkelindeksene i New York har endret seg lite den siste drøye halvtimen.Dow Jones og S&P 500 stiger begge 1,25 prosent, mens Nasdaq fortsatt er opp 1,1 prosent.Klokken 17.25Stemningen på Wall Street har steget noen hakk fra åpningshandelen.Dow Jones er nå opp 1,29 prosent til 15.363,49, Nasdaq 1,14 prosent til 3.837,30, mens den bredere S&P 500-indeksen stiger 1,2 prosent til 1.718,14.Onsdag ettermiddag norsk tid sier en fremtredende rådgiver i Senatet til Reuters at forhandlerne der er "svært nær" enighet om budsjettavtale som hever gjeldstaket, og gjenopptar finansieringen av regjeringsapparatet i USA.Uttalelsene bidro til at børsene verden over gjorde et lite hopp.Det er verdt å merke seg at avtalen også skal passere behandlingen i Representantenes Hus, og National Review melder ifølge Marketwatch at husets speaker John Boehner har gått med på å ta planen opp til votering der.- La oss bare håpe at fornuften vil seire i Washington i dag, skriver sjefstrateg Andrew Wilkinson i Miller Tabak & Co. i en e-post til Marketwatch.Black & Decker til bunns Blant Dow-komponentene utmerker bankduoen J.P. Morgan og Goldman Sachs seg mest positivt, med oppgang på hhv. 2,7 og 2,2 prosent.Cisco Systems er eneste aksje som faller.På Nasdaq viser leketøysgiganten Mattel vei med en oppgang på 4,2 prosent, mens varekjeden Sears legger på seg med 2,85 prosent.Netflix er blant taperne, og står i minus 0,6 prosent.Abbott Labs spretter opp over 7,0 prosent på kvartalstall, og topper dermed vinnerlisten på S&P 500. I andre enden finner vi verktøysgiganten Stanley Black & Decker, som stuper 14 prosent etter å ha jekket ned 2013-guidingen.Bank of America stiger 1,9 prosent til 14,51 dollar etter å ha økt inntjeningen kraftig i 3. kvartal.Følg HegnarOnline på Facebook her!Åpningen Syv minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,65 prosent og står i 3.818,85 poeng, mens Dow Jones står i 15.247,00 poeng etter en oppgang på 0,52 prosent.Bank of America Bank of America fikk i 3. kvartal et resultat etter skatt på 2,5 milliarder dollar, opp fra 340 millioner dollar i samme periode i fjor.Per aksje snakker vi om en oppgang fra null til 20 cent.Ifølge Marketwatch har banken tjent høyere utlånskvalitet og lavere utgifter, selv om renteinntektene fra boliglån falt.Inntektene falt 1,5 prosent til 22,2 milliarder dollar, eksklusive en regnskapsbot. Konsensus lå på 22 milliarder dollar jevnt.Aksjen faller 0,14 prosent i førhandelen.Gjeldstaket I dagens rapport fra Nordea kommenterer analytikerne den spente situasjonen i USA.- Lederne i Senatet tok i går kveld opp igjen samtalene om å avslutte nedstengingen av offentlig sektor i USA og løfte gjeldstaket, etter at samtalene hadde vært på hold for å avvente utfallet av to forslag lansert av republikanerne i Representantenes hus, skriver Nordea.Republikanerne fikk aldri tilstrekkelig støtte for sitt forlag, og samtalene mellom lederne i Senatet synes å være den beste muligheten for en avtale.- Om lederne i Senatet skulle bli enige er det fortsatt langt igjen til enighet. Forslaget må få støtte i Representantenes hus, om Speaker Bohener i det hele tatt vil la forslaget gå til avstemming, minner analytikerne.USA når gjeldstaket i morgen, og vil da ikke lenger være i stand til å ta opp mer lån.- Om en avtale ikke skulle nås innen i morgen har imidlertid landet omtrent 30 milliarder dollar i pengereserver, slik at et eventuelt mislighold vil ikke inntre før senere, understreker Nordea.- Estimatene varier, men USA skal trolig klare å betale sine forpliktelser i hvert fall fram til 22. oktober. Kredittratingbyrået Fitch satt i går USAs AAA-rating på «negative watch», avslutter Nordea.