<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kronen kan svekkes mer

Kronen kan falle til 8,50 mot euro, tror Eirik Larsen, sjef for teknisk analyse i DNB Markets.

  Publisert 11. okt. 2013 kl. 10.45
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 214 ord
  Foto: Scanpix

  Rent chartmessig er det mye som tyder på en langsiktig fallende krone, sier Eirik Larsen i DNB Markets til Finansavisen.Kronen falt igjen etter at underliggende inflasjon sank til 1,7 prosent i september, et halvt prosentpoeng lavere enn ventet.Euro/kroner var over 8,20 på det høyeste torsdag, som var det svakeste nivået for kronen siden 2010. Den norske valutaen har falt over 50 øre mot euro siden rentemøtet i Norges Bank i juni.DNB-analytikeren har ventet en svakere krone.- Men at den har falt så hastig, overrasker meg, sier han.Larsen mener at kronen på ett til tre års sikt kan svekke seg til 8,40-8,50 mot euro, skriver Finansavisen.At man kommer til en eurokurs over 9 og 10 kroner, som i 2008, tror han imidlertid ikke på.- Det gjør jeg ikke. Da går vi inn i en del ting som jeg ikke har fundamental støtte for: kollaps i oljeprisen eller en Lehman-lignende hendelse.Euro til 9,5 kroner? Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities tror nå at kronen vil svekke seg ytterligere.Han utelukker, ifølge DN, ikke at én euro koster 9,50 om to-tre år.Andreassen mener en svekket krone er en god måte å tilpasse kostnadsnivået på, og et langt bedre alternativ enn å kutte lønningene, slik mange europeiske land har gjort.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen!